Kouvolan Urheilijoiden Markus Skyttä juoksi uusinnassa oman ennätyksensä

11.2.2017 19:27 | Päivitetty: 11.2.2017 22:30

Kouvolan Urheilijoiden Markus Skyttä osoitti kylmähermoisuutta lauantaina yleisurheilun Pohjoismaiden hallimaaottelussa Tampereella.

Skyttä juoksi 60 metrin kilpailussa kolmanneksi uudella henkilökohtaisella ennätyksellään 6,76.

Aiemmasta, kuukausi sitten Lahdessa tilastoidusta ennätysajasta napsahti pois yksi sadasosasekunti.

Skyttä on nyt kuukauden sisällä kellottanut hallikaudella tasaisen varmaa jälkeä: 6,76, 6,77 ja 6,78.

Kisan voittoon pyyhälsi Pudasjärven Urheilijoiden Eetu Rantala, joka sivusi kauden parastaan ja ennätystään 6,70. Suomalaisten väliin kiilasi Ruotsin Sulayman Bah ajalla 6,75.

60 metrin pikajuoksu oli hallimaaottelussa päivän puheenaihe muutoinkin kuin hyvien suomalaistulosten ansiosta. Aiemmin iltapäivällä kisa viivästyi 20 minuuttia, kun urheilijoita komennettiin varaslähtöinä takaisin lähtötelineisiin tämän tästä. Kisa päästiin juoksemaan vasta kuudennella lähtöyrityksellä, ja sitä ennen oli diskattu kolme juoksijaa.

Loppujen lopuksi ruotsalaisten tekemä protesti johti siihen, että kisa mitätöitiin ja se juostiin uudelleen illalla. Skyttä käytti uuden mahdollisuuden mainiosti, sillä iltapäivän kisassa hän oli yksi ulosliputetuista.

Korialta kotoisin oleva Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Elmo Lakka juoksi 60 metrin aidoissa kolmanneksi EM-hallirajaa sivuavalla ajalla 7,80. Lakan aika on myös kauden kotimainen kärkitulos.

— Lähtö ei vielä toimi niin kuin on treenattu, mutta toimii paremmin. Juoksun loppu tuli nyt hyvin, Lakka analysoi.

Uutista muokattu kello 22.30. Lisätty Elmo Lakan suoritus ja kommentti.

Tapio Ahlroth