Tänään tanssitaan vanhojen tanssit, katso täältä aikataulut

14.2.2017 15:57 | Päivitetty: 17.2.2017 10:57
Kuva: Jussi Lopperi
Lotta Koskinen harjoitteli tiistaina vanhojen tansseja Antti Mustosen kanssa, sillä Koskisen tanssiparilla oli ylioppilaskuuntelut.
Lotta Koskinen harjoitteli tiistaina vanhojen tansseja Antti Mustosen kanssa, sillä Koskisen tanssiparilla oli ylioppilaskuuntelut.
Vanhojen tanssit eivät ole helppo suoritus korkokenkien kanssa. Joskus myös harjoituksissa käy pieniä haavereita.
Joonas Hasua pyydettiin viime vuonna viitisen kertaa tanssipariksi. Tänä vuonna hän tanssii omat vanhojen tanssinsa tyttöystävänsä Anni Suorsan kanssa.
Vanhojen tanssien tanssit ovat kepeämpiä kuin aiemmin. Tänä vuonna tanssitaan muun muassa charlestonia.

Kun penkkarit on vietetty, on tänään vuorossa vanhojen päivä. Tansseja pääsee Kouvolassa seuraamaan esimerkiksi Hansassa ja Kuusankosken urheilutalolla. Tarkka aikataulu löytyy jutun alareunasta.

Vanhojen tansseja on jo seurannut muun muassa Kouvojen päävalmentaja Pieti Poikola, joka twiittasi kuvan Mansikka-ahon urheiluhallilta.

Tänäkin vuonna Kouvolan yhteislyseon toisen vuoden oppilaiden eli vanhojen tanssipareina on niin lukion abiturientteja kuin varusmiehiäkin, sillä lukiossa opiskelee enemmän tyttöjä kuin poikia.

Lukion liikunnanopettajien mukaan poikapula on jokavuotinen ongelma. Ensisijaisesti pyydetään ykkösluokan poikia apukavaljeereiksi. Lisäksi oppilas voi pyytää tanssiparikseen jonkun koulun ulkopuolelta.

Tänä vuonna vanhoja tanssivat Lotta Koskinen ja Anni Suorsa kertovat, että moni lukiossa opiskeleva tyttö alkaa miettiä tanssipariaan jo heti ykkösluokan alettua. Suorsan parina on samalla luokalla opiskeleva poikaystävä Joonas Hasu.

Koskinen pyysi kavaljeeriksi rippikouluisostaan, joka käy lukiota.

— Onneksi olin ajoissa liikenteessä, kun pyysin häntä parikseni, sillä muutama muukin kysyi häntä tanssiparikseen. Hän on kiltti, kun suostui vielä abivuotenaan tanssimaan.

Utin jääkärirykmentin aliupseerioppilas Antti Mustonen on yksi vapaaehtoisista tanssijoista. Hän tanssi omat vanhojen tanssinsa pari vuotta sitten.

— Kun vapaaehtoisia kysyttiin, suostuin heti. Tykkään tanssia. Tämä on kunniatehtävä, vaikka tällä hetkellä olenkin pelkkä varamies, kun tanssijoiden parit eivät ole päässeet harjoituksiin.

Tytöt kertovat, että heitä jännittää vanhojen tansseissa eniten meneekö kaikki hyvin.

— Toivon, ettei kukaan astu helman päälle tai etten kaadu. Joudumme menemään portaita pitkin, joten nekin vähän jännittävät, Suorsa sanoo.

— Itse suunnittelemassamme tanssissa on paljon enemmän liikkuvia osia kuin aiempina vuosina, joten sen sujuminen näin ison ryhmän kanssa jännittää, Koskinen kertoo.

Hasulle vanhojen tanssit ovat jo toiset, joten hän uskoo tanssien menevän rutiinilla.

— Olin jo viime vuonna apukavaljeerina, joten eiköhän kaikki suju hyvin.

Lukion liikunnanopettaja Kati Siltovuori kertoo, että vanhojen tanssit eivät ole hirveästi muuttuneet viimeisen kymmenen vuoden aikana.

— Vanhojen tanssit ovat pukuloistoa nykyään. Myös vanhojen suunnitteleman oman tanssin osuus korostuu vuosi vuodelta enemmän. Tanssilajit ovat kepeämpiä kuin aiemmin.

Vanhojen tanssit 17. helmikuuta

Kouvolan yhteislyseon vanhojen tansseja pääsee seuraamaan kello 11.30 Mansikka-ahon urheiluhallissa, kello 14 kauppakeskus Hansassa, kello 15 ja 15.30 kauppakeskus Veturissa.

Elimäen lukiolaiset tanssivat Elimäen lukion tiloissa kello 18.30.

Kuusaankosken lukion tansseja pääsee seuraamaan Kuusankosken urheilutalolla kello 12.15—13.

Valkealan lukiolaiset tanssivat Valkealatalolla kello 10 ja 18.

Kouvolan iltalukiolaisten tansseja voi seurata kauppakeskus Hansassa kello 13.30 ja kauppakeskus Veturissa kello 14.30.

Elina Iiskola