Tv-yhtiö Nelonen jatkaa Jimin, Livin ja Heron lähetyksiä kaapeliverkossa – ”Katsojat eivät saa joutua sijaiskärsijöiksi”

24.2.2017 19:21 | Päivitetty: 15.3.2017 18:40
Kuva: Ismo Pekkarinen/AOP

Televisioyhtiö Nelosen ilmaiskanavien Jimin, Livin ja Heron lähetykset kaapeliverkoissa jatkuvat entisellään ainakin toukokuun puoliväliin saakka.

Nelonen kertoo sopineensa näin kaapelioperaattorien kanssa.

Lähetykset jatkuvat todennäköisesti myös toukokuun jälkeen, koska kevään aikana pyritään neuvottelemaan lähetykset turvaavat sopimukset uusiksi operaattorien kanssa.

Nelosen kolme kanavaa ja MTV:n Ava olivat vaarassa pimetä kaapelitalouksista ensi viikon keskiviikkona, koska kanavien jatkosta ei ollut päästy ratkaisuun.

Nyt Nelonen Median kuluttajaliiketoiminnasta vastaava Lassi Tasajärvi sanoo, että tv-katsojat olivat joutumassa sijaiskärsijöiksi.

— Halusimme varmistaa keskeytymättömän palvelun katsojille ja saada asia ratkaistuksi neuvotteluteitse.

Myös MTV:n kuluttajaliiketoiminnan johtaja Johannes Leppänen sanoo olevansa toiveikas sen suhteen, ettei Avan välitys kaapelitalouksiin katkea.

Kanavanäkyvyyden vaarantava tilanne syntyi, kun tekijänoikeusjärjestöt alkoivat vaatia kaapelioperaattoreilta uutta tekijänoikeusmaksua EU-säädöksiin perustuen. Operaattorit kieltäytyivät maksamasta, eivätkä tv-yhtiötkään olleet valmiita maksamaan.

Mikäli mainitut kanavat pimenevät kaapelitalouksista, ei katsojien tarvitse jäädä vaille suosikkiohjelmiaan. Suurinta osaa ohjelmista voi nykytekniikalla seurata internetin kautta joko tietokoneella, tabletilla tai kännykällä.

Kiista ei koske talouksia, joihin tv-lähetykset otetaan vastaan antenneilla. Antennitalouksia ja kaapelitalouksia on maassa suunnilleen yhtä paljon, kumpiakin noin 1,6 miljoonaa.

Kaapeliliittymistä DNA:lla on noin 35 prosenttia. Soneralla 28 prosenttia, Elisalla 19 prosenttia ja loput Finnet-liittoon kuuluvilla yhtiöillä.

Lue Helsingin Sanomien koko juttu tästä!

Heikki Arola, HS