Kouvottaret kaatoi Huiman murskalukemin

11.3.2017 21:54
Kuva: Katja Juurikko
Kouvottarien Ida Myllyoja jättää Kenya Robinsonin kakkoseksi ja nostaa pallon pussiin.
Kouvottarien Ida Myllyoja jättää Kenya Robinsonin kakkoseksi ja nostaa pallon pussiin.

Kouvottarien naisten Korisliigan runkosarjan viimeinen kotiottelu latasi päätöskierrokselle maksimipanokset. Huiman kaaduttua lauantaina Mansikka-aholla mennen tullen 99—60 (53—34), ensi lauantain Vimpeli—Kouvottaret -ottelussa ei tarvitse jossitella — vain voittaja menee pudotuspeleihin.

— Mitään taikatemppuja ei viikossa tehdä, vaan pitää luottaa omaan tekemiseen. Olemme kehittyneet kauden aikana sekä joukkueena että yksilöinä siksi paljon, että kauden päättyminen etuajassa tuntuisi todella pahalta, tiivisti Kouvottarien Ida Myllyoja.

Kouvottaret latoi toisella ja kolmannella kympillä kasaan yhteensä 66 pistettä. Satanen olisi paukkunut ilman lopun kevennystä, mutta kauden pahojen jalkavammojen jäljiltä ratkaisupelaajien penkittäminen oli varmasti järkevää.

— Tehtiin hyviä juttuja, mutta ei oltu tarpeeksi huolellisia viimeistelyssä. Siihen olen kuitenkin tyytyväinen, että joukkue toteutti taktiikkaa todella hyvin. Vahvat Kenya Robinson (5) ja Batabe Zempare (8) jäivät vähille tehoille, joten pärjäsimme korin alla mainiosti, Kouvottarien valmentaja Mika Hartonen muistutti.

Kouvottarien pistehai oli totutusti Whitney Frazier, jolla on kaunis heitto. Ulriikka Nuolikoski kunnostautui riistoissa, Ida Myllyoja syötöissä ja hyvin rytmistä heittävä Jackie Luna-Castro leipälajissaan levypalloissa. Pelintekijä Nyshia Hammonds välttää menetykset, mikä sataa tiukassa paikassa laariin.

Markku Lintula