Soinin mukaan Suomi ei kaipaa juhlavuotenaan hallituskriisiä — "Se on me tai uudet vaalit"

18.3.2017 15:18
Kuva: Lukas Pearsall
Timo Soini (ps.)
Timo Soini (ps.)

Imatralla lauantaina vieraillut perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini toivoo hallituksen pysyvän koossa.

Soini muistuttaa tiedotteessaan, että hallitus tarvitsee koossa pysyäkseen perussuomalaisia. Ilman perussuomalaisia ei ole enemmistöhallitusta — se on me tai uudet vaalit, Soini viestittää.

— Hallituksen kaatuminen johtaisi kuukausien kriisiin ja sitten todennäköisesti uusiin vaaleihin. Tällaista lahjaa Suomi ei 100-vuotisjuhlavuonna kaipaa.

Soinin mukaan hallitus ei ole Perussuomalaisille itsetarkoitus, vaan väline toteuttaa puolueen politiikkaa. Perussuomalaiset ei roiku hallituksessa, vaan tekee siellä töitä talouskasvun ja työllisyyden eteen.

Luottoluokittaja Standard & Poors pitää Perussuomalaisten tulevaa puheenjohtajavaihdosta riskinä. Soinin mukaan Perussuomalaisia ei kannata aliarvioida.

— Ei me niin hulluja olla, että me vapaaehtoisesti päästäisimme Ville Niinistön ja Paavo Arhinmäen porukat sotkemaan hallituksen työllisyys- ja perhevapaalinjan, muusta harmista puhumattakaan, hän kuittaa tiedotteessaan.

Anu Pakarinen