Kouvolan johtamisesta 13 500 euron palkka — Marita Toikka ansainnut jo 17 päivää palkallista virkavapaata ennen kaupunginjohtajuuden alkua

18.4.2017 19:55
Kuva: Mika Strandén
Kouvolan uusi kaupunginjohtaja Marita Toikka on jo maaliskuisen valintansa jälkeen ehtinyt tehdä töitä Kouvolan kaupungille.
Kouvolan uusi kaupunginjohtaja Marita Toikka on jo maaliskuisen valintansa jälkeen ehtinyt tehdä töitä Kouvolan kaupungille.

Kouvolan uusi kaupunginjohtaja Marita Toikka saa 13 500 euroa kuukaudessa kaupungin johtamisesta. Kaupunginhallitus esittää ensi maanantaina kokoontuvalle valtuustolle, että se hyväksyy kaupunginjohtajan palkan ja johtajasopimuksen.

Toikka aloittaa virassaan keskiviikkona 3. toukokuuta. Hänellä on puolen vuoden koeaika.

Johtajasopimuksessa sovitaan myös siitä, että Toikka voi pitää palkallisena virkavapaana ne päivät, joina hän on työskennellyt kaupungin hyväksi jo ennen toukokuuta. Tällaisia päiviä oli 12. huhtikuuta mennessä kertynyt yhteensä 17. Kaupunginvaltuusto päätti Toikan valinnasta 13. maaliskuuta.

Palkan lisäksi Toikalle esitetään matkapuhelinetua ja mahdollisuutta ottaa vapaa autoetu tai auton käyttöetu osana kokonaispalkkaa.

Etu voi olla verotusarvoltaan enintään 1 200 euroa kuukaudessa. Jos Toikka ottaa autoedun käyttöönsä, sen verotusarvo vähennetään hänen rahapalkastaan.