Lukijalta: Teatteri matkakeskukseen

19.4.2017 15:27
Kuva: Lukas Pearsall
Kirjoittaja siirtäisi Kouvolan nykyisen teatterin nuorison käyttöön. Kuvassa kummiluokka tutustuu teatteriin huhtikuussa 2016.
Kirjoittaja siirtäisi Kouvolan nykyisen teatterin nuorison käyttöön. Kuvassa kummiluokka tutustuu teatteriin huhtikuussa 2016.

Kouvolassa on keskusteltu uuden teatteritalon tarpeesta, mutta  Pekka Holm esittää lukijakirjeessään oman ratkaisunsa asiaan. Hän sijoittaisi teatterin matkakeskukseen suunnitellun monitoimikeskuksen yhteyteen ja tekisi nykyisestä teatterista nuorisotalon.

Tässä Holmin kirjoitus kokonaisuudessaan:

 

Eipä kulunut kuin muutama päivä vaaleista, kun perjantain Kouvolan Sanomista saimme lukea esiintyneen eripuraa valittujen keskuudessa valtuustopaikoista, vaikka eivät ole vielä ”vallan kahvassa kiinni”.

Kaksi edellistä kautta menikin riidellessä ja torpatessa toistensa ideoita, jatkuuko sama peli vieläkin? Ennen vaaleja kaikki puhuivat yhteistyöstä ja yhteen hiileen puhaltamisesta Kouvolan parhaaksi. Eipä näytä lupaavalta.

Myös artikkeli kulttuurista pisti silmääni: järkeviä ajatuksia, mutta esitän kaupunkilaisena seuraavan ehdotuksen. Kun nyt suunnitellaan monitoimimatkakeskusta hotelleineen ja areenoineen, niin voitaisiinko ajatella, että tämä areena toimisi myös osaltaan teatterina?

Taitava arkkitehti osaisi varmaankin suunnitella 500—800-paikkaisen teatterin erotettavaksi areenasta, joka siis toimisi sekä teatterina ja suuremmissa produktioissa viihdeareenana.

Kouvolalaismyönteinen nykyinen teatterinjohtaja Tiina Luhtaniemi voisi varmaankin toimia sekä teatterinjohtajana sekä viihdekoordinaattorina sovittaen teatteria sekä viihde- ja taidepläjäyksiä ritirinnan.

Koska keskukseen tullee hotellikin, niin olisi ilmeisen helppoa markkinoida viikonloppupaketteja bonus- ja etupakettien varjolla, koska junat ja bussit toisivat asiakkaita oven eteen. Matkakeskukseen olisi hyvä saada myös lipunmyyntipiste, josta saisi juna-, bussi-, tapahtumaliput kuin myös liput Tykkimäkeen, Repovedelle, Verlaan ja niin edelleen Yleisillä kulkuneuvoilla saapuville olisi tietty kuljetus sisällä pääsylipussa eli yhteistyötä liikennöitsijöiden, kaupungin sekä kohteiden kesken. Tulisi työllisyyttä sekä näkyvyyttä Kouvolalle.

Joku kysyy nyt, että mitä vanhalle teatterille tehdään? Nuoriso kaipaa bändi- ja kokoontumistiloja. Muutetaan nykyinen teatteri nuorisotaloksi, jossa bändit voisivat harjoitella ja tarpeeksi harjoiteltuaan voivat mölistä lavalla sydämen kyllyydestä muiden huutaessa katsomossa. Tiloissa voisi olla myös pleikkaritiloja, pingistä, biljardia, tietokonenurkkaus, musanurkkaus, snack-nurkkaus jne.

Paikka olisi avoinna esim. joka päivä ja siellä olisi aina 1—2 nuoriso-ohjaajaa paikalla katsomassa, ettei meno ylitä desibelirajoja tai muuta säällisyyttä.

Pekka Holm, Kouvola