Opetus on loppu, mutta Tornionmäen koulu elää — käyttäjinä muun muassa liikuntaluokat

19.4.2017 8:06
Kuva: Harri Teitto
Tornionmäen koulu kuvattuna vuonna 2014.
Tornionmäen koulu kuvattuna vuonna 2014.

Ilkivallan kohteeksi joutunut Tornionmäen koulu on nykyisin kaikkea muuta kuin tyhjillään. Koulussa liikkuu viikoittain satoja lapsia, nuoria ja aikuisia.

Koulun liikuntasalia on kehitetty Kouvolan urheiluakatemian, kaupungin ja seurojen hyvässä yhteistyössä viimeiset kolme vuotta, kertoo urheiluakatemian johtaja Timo Pahkala.

Esimerkiksi Tykkimäen sirkuskoulun kautta koulussa harjoittelee viikoittain noin sata lasta ja nuorta. Voimisteluseura Tempon harjoituksissa käy puolestaan noin 80 lasta, kertoo Pahkala, joka toimii myös voimistelunohjaajana.

Myös viereisen Mansikkamäen koulun liikuntaluokat käyttävät salia ahkerasti.

— Yhdessä eri tahojen kanssa olemme kehittäneet salia monipuolisen liikunnan ja urheilun käyttöön. Viimeisimmät välineet, uusi patja ja hyppyarkku, tulivat viime torstaina. Sali on aika pieni, eikä toimi pallopeleissä kovin hyvin, mutta fyysisessä harjoittelussa kyllä, Pahkala sanoo.

Koska Tornionmäkeen on hankittu nimenomaan erilaisia jumppa- ja voimisteluvälineitä, harjoitusten siirtäminen muualle voi olla hankalaa, vaikka tila löytyisikin.

Tämän hetken tiedolla koulu on siivouksen vuoksi käyttökiellossa ainakin vappuun asti.

Jos tapauksessa on jotain hyvää, se on se, että sotkeminen tapahtui keväällä kun monet ryhmät ovat jo lopettelemassa. Jos sama olisi käynyt syyskuun alussa, tilanne olisi Pahkalan mukaan ollut katastrofi.

— Tempolla on tulossa kevätnäytös, johon pitäisi vielä harjoitella. Pitää katsoa, mistä tilaa järjestyy, tuplaroolissa toimiva Pahkala sanoo.

Tapani Olkku