Toijala vei Steaua Bukarestin neljän sakkiin Romanian liigassa

20.4.2017 10:49
Kuva: Juha Vesala
Jukka Toijala johdatti Steaua Bukareastin Romanian liigan välieriin.
Jukka Toijala johdatti Steaua Bukareastin Romanian liigan välieriin.

Kouvolalaislähtöisen Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest eteni Romanian liigan välieriin pudottamalla Pitestin suoraan kolmessa ottelussa. Kouvojen viimekeväisen mestarijoukkueen Alexander Madsenin USK Praha on sen sijaan selkä seinää vasten Tshekin liigan puolivälierissä.

Steaua varmisti välieräpaikkansa voittamalla keskiviikkoiltana kolmannen kerran Pitestin. Ottelun loppulukemat olivat bukarestilaisille 89—72 (44—46). Steaua eteni välieriin otteluvoitoin 3—0.

Madsenin USK Prahan asema on sen sijaan tukala tiistaina ja keskiviikkona Opavalle koettujen tappioiden jälkeen. Tiistaina Opava oli kotikentällään parempi 72—57 (42—26). Madsen oli joukkueensa paras pistemies 15 pisteellä ja lisäksi hän nappasi kuusi levypalloa ja antoi yhden syötön.

Keskiviikon ottelu päättyi Opavalle 67—56 (30—28). Madsen urakoi kentällä peräti 38,5 minuuttia. Hän tilastoi neljä pistettä ja kuusi levypalloa. Opava johtaa otteluvoitoin 3—1 ja neljällä voitolla etenee jatkoon. Seuraava ottelu pelataan lauantaina Prahassa.

Juha Vesala