UPM: Yhteinen visio ja tahtotila puuttuvat Repoveden kehittämisestä

20.4.2017 5:15
Kuva: Katja Juurikko
Repoveden kehittäminen on junnannut joidenkin mielestä paikallaan.
Repoveden kehittäminen on junnannut joidenkin mielestä paikallaan.

Muutamia vuosia sitten kehitysyhtiö Kinnosta otettiin yhteyttä UPM:ään. Tavoitteena oli selvittää, olisiko UPM Repoveden suurena maanomistajana kiinnostunut kehittämään alueelle uusia palveluja.

UPM Metsän kaavoituspäällikkö Ahti Laakso sanoo, että yhtiö kiinnostui heti. Hän ei kuitenkaan lähde arvostelemaan Kouvolan kaupunkia hankkeen unohtamisesta. Hänen mielestään Repoveden alueen kehittämisessä olisi kuitenkin parantamista.

— Kokonaisuudessaan sivusta seuranneena tuntuu, että Repoveden matkailullisessa kehittämisessä ei ole kenelläkään selkeää kuvaa siitä, mitä sinne halutaan. Yhteinen visio ja tahtotila puuttuvat.

Laakso tiivistää tilanteen siten, että kaupungin ohjaava ote alueen kehittämiseen on puuttunut. Hän muistuttaa, että alueella käy valtava määrä matkailijoita.

— Voi sanoa, että Repovesi on yksi niitä kansallispuistoja, joihin kävijät jättävät hyvin vähän rahaa. Siellä on paljon päiväkävijöitä, jotka eivät tuota mitään. Seudun kannalta on huono asia, jos matkailijat jättävät vähän rahaa.

Laakson mielestä matkailijat ja muut kävijät pitäisi saada viipymään alueella nykyistä pidemmän aikaa.

— Se tulee vain sillä, että alueelle tulee lisää palveluja ja mahdollisuus yöpyä puistossa tai sen lähistöllä.

Kehitysyhtiö Kinnon toimitusjohtaja Martti Husu pitää epätodennäköisenä, että hanke liikahtaisi eteenpäin lähivuosina.

Janne Rönkkö