Kouvolan teatterissa nähdään ensi vuonna Ruokarouvan tytär -musiikkinäytelmän kantaesitys — näytelmä perustuu Kirsti Mannisen tällä viikolla ilmestyvään romaaniin

24.4.2017 16:15
Kuva: Lukas Pearsall
Kirsti Manninen on kirjoittanut Enni Mustosen nimellä viisi osaa Syrjästäkatsojan tarinoita -sarjaan. Viisi on vielä tulossa.
Kirsti Manninen on kirjoittanut Enni Mustosen nimellä viisi osaa Syrjästäkatsojan tarinoita -sarjaan. Viisi on vielä tulossa.

Kouvolan teatteri esittää Ruokarouvan tytär -musiikkinäytelmän kantaesityksen ensi vuonna. Näytelmä perustuu Enni Mustosen samannimiseen romaaniin, joka ilmestyy tulevana torstaina. Kirjailijanimi Enni Mustosen takana on kirjailija Kirsti Manninen.

— Innostuin, kun teatterista otettiin minuun yhteyttä. Rakastan teatteria. Kun kirjoitan romaania, näen tarinan kohtaukset edessäni, Manninen sanoo.

Musiikkinäytelmän ensi-ilta on Kouvolan teatterissa 8.2.2018.

Ruokarouvan tytär on Syrjästäkatsojan tarinoita -sarjan viides osa. Se sijoittuu 1920-luvun Helsinkiin ja Pariisiin. Tarinassa päähenkilöksi nousee täysihoitolan omistajaksi kohonneen Ida Erikssonin tytär Kirsti, joka lähtee Pariisiin opiskelemaan ja etsimään uutta alkua. Suuri kaupunki ei kuitenkaan tarjoa helppoa unelmaa.

— Kirsti haluaa elämältä muutakin kuin keittiössä hääräämistä, palvelijan rooliin tyytymistä, Manninen kuvaa päähenkilöä.

Kirjailijan mukaan tarinan teemoja ovat muun muassa naisten ystävyys, solidaarisuus ja rohkeus. Tarinassa vilahtelee tuttuja henkilöitä, kuten Tulenkantajat-taiteilijaryhmään kuulunut Olavi Paavolainen.

Ja mukana on toki rakkauttakin.

Näytelmän ohjaa helsinkiläinen Sini Pesonen. Musiikista vastaa Iikka Kahri. Pääroolin, Kirstin roolin tekee Emma-Sofia Hautala. Näyttämöllä nähdään myös muun muassa Elina Ylisuvanto.

Ohjaajan mukaan esityksestä tulee iloinen, elämänmyönteinen ja toivoa antava.

— On tärkeää antaa toivoa ihmisille, hän sanoo.

Anne Penttinen