Keltakankaan eritasoliittymän rakentaminen alkaa syksyllä, maaperän pehmeys venytti suunnittelua

17.5.2017 17:00
Kuva: Lukas Pearsall
Keltakankaan eritasoliittymän rakentaminen kestää noin vuoden.
Keltakankaan eritasoliittymän rakentaminen kestää noin vuoden.

Keltakankaan eritasoliittymän rakentaminen alkaa syksyllä.

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen tämän vuoden merkittävin rakennushanke valmistuu ensi vuoden lokakuussa. Projektipäällikkö Vesa Koistinen kertoo, että hankkeen suunnitelmat valmistuivat vasta, koska suunnittelu venyi.

— Alueen pohjaolosuhteet olivat hieman vaativammat kuin alun perin oli tiedossa. Pehmeät paikat vaativat maaperän lisätutkimuksia ja entistä tarkempaa suunnittelua.

Keltakankaan tasoliittymän parantaminen eritasoliittymäksi on reilun 6 miljoonan euron hanke. Alueella on jo tehty alustavia töitä: muun muassa puita on kaadettu.

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksella on tänä vuonna käytössään tienpitoon 45,8 miljoonaa euroa. Summasta tienpidon perusrahoitusta on 31,2 miljoonaa ja kohdennettua erillisrahoitusta 14,6 miljoonaa.

Esimerkiksi Keltakankaan eritasoliittymä tehdään Liikenneviraston erillisrahoituksella.

Tienpidon perusrahoituksen kehys on laskenut edellisestä vuodesta, mutta korjausvelkarahoitus ja perusväylänpidon lisärahoitus ovat parantaneet tilannetta. Korjausvelkarahoitusta on tänä vuonna käytössä 6,2 miljoonaa. Perusväylänpidon lisärahoitus 6,1 miljoonaa euroa menee Keltakankaalle.

Janne Rönkkö