Mitä haluaisit Kuusankosken rantapuistoon?

17.5.2017 14:33 | Päivitetty: 23.5.2017 9:36
Kuva: Katja Juurikko
Rantapuistolla tarkoitetaan noin kymmenen hehtaarin viheraluetta Sommelon ja Pappilanpellon kohdalla.
Rantapuistolla tarkoitetaan noin kymmenen hehtaarin viheraluetta Sommelon ja Pappilanpellon kohdalla.

Kouvolan kaupunki selvittää kyselyllä asukkaiden ajatuksia Kuusankosken rantapuiston kehittämis- ja kunnostustarpeista. Mielipiteet ja näkemykset kiinnostavat myös Kouvolan Sanomia. Toiveita voi kertoa tämän jutun kommenttikentässä.

Rantapuisto on viheralue Sommelon ja Pappilanpellon kohdalla Kymijoen rannassa.

Kyselyssä tiedustellaan muun muassa, miten vastaaja puistoa käyttää, millaisia reittejä hän yleensä kulkee ja millaisia palveluita toivoo puistoon.

Vastaaja voi myös kertoa omat muistonsa puistosta ja tarjota tietoa sen historiasta. Kyselyyn toivotaan vastauksia 4.6. asti.

Kysely liittyy käynnissä olevaan maisema-arkkitehtuurikilpailuun rantapuiston suunnittelusta. Kilpailun tavoitteena on löytää ratkaisuja puistoalueen kehittämiseksi toiminnalliseksi ja jokea monipuolisesti hyödyntäväksi kaupunkilaisten kohtaamispaikaksi.

Kilpailun ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä. Kilpailijoiden toivotaan hyödyntävän kyselyn vastauksia ratkaisuja miettiessään.

Kilpailutyöt tulevat asukkaiden arvioitaviksi ja kommentoitaviksi syyskuussa. Voittajatyön tehneeltä ryhmältä pyritään tilaamaan alueen jatkosuunnittelu.

Rakentaminen aiotaan ajoittaa lähivuosille. Koko aluetta ei todennäköisesti kunnosteta kerralla, vaan työ jakautuu useaan vaiheeseen.

Vastaa kaupungin kyselyyn täällä ja kommentoi aihetta alla!

Tietoa maisema-arkkitehtuurikilpailusta

Kimmo Puhakka