Järjestötalon perustaminen varmistui, Kouvolan kaupungin panos enintään 60000 euroa vuodessa

18.5.2017 7:15
Kuva: Noora Partanen
Yhteisötyökoordinaattori Irene Purtilo esitteli Savonkatu 23:n tiloja toukokuun alussa.
Yhteisötyökoordinaattori Irene Purtilo esitteli Savonkatu 23:n tiloja toukokuun alussa.

Järjestöt saavat talonsa Kouvolassa. Niin sanotun Järjestötalon perustaminen varmistui keskiviikkona, kun aikuisväestön lautakunta hyväksyi asian.

Tila perustetaan Marjoniemeen Savonkatu 23:een. Viisikerroksisesta talosta tarjotaan yhdistysten vuokrattavaksi tarpeen mukaan 1—3 kerrosta. Ylimmissä kerroksissa toimii kaupungin keskinen kotihoito ja omaishoito.

Kouvolan kaupungin omistamat tilat tulevat käyttöön syyskuussa.

Muun muassa Kouvolan Sanomien keskustelupalstalla on puhuttu siitä, miksi esimerkiksi eläkejärjestöt voivat kokoontua Tuulensuojassa maksutta, mutta Järjestötalon käytöstä peritään vuokraa.

Ero on lautakunnan puheenjohtajan Jouko Leppäsen (kok.) mukaan siinä, että tilojen käyttötarkoitukset ovat erilaiset. Tuulensuoja soveltuu kokoontumisiin ja juhlien järjestämiseen, Järjestötalon tarkoitus on eri.

— Idea on, että Tuulensuoja on kokoustila, mutta Järjestötalossa on järjestöille toimistotilaa, jota vuokrataan, Leppänen sanoo.

Toimistohuoneista peritään vuokraa 7,50 euroa neliöltä plus sähkö- ja siivouskulut. Yhteiset aula- ja neuvottelutilat vuokraisi Kouvolan kaupunki, joka laskuttaisi tiloista käytön mukaan.

Kaupunki voi lautakunnan päätöksen mukaan sijoittaa rakennuksen toimintaan vuodessa maksimissaan 60 000 euroa.

Seuraavaksi alkaa sopimusten teko tiloihin tulevien järjestöjen kanssa. Kaupungin kaavailuissa järjestöjen yhteinen toiminta mahdollistaa esimerkiksi erilaiset työkokeilut ja kuntouttavan työtoiminnan.

Tapani Olkku