Kouvolan Komian avajaispäivä oli vilkkaampi kuin viime vuonna — järjestäjät toivovat, että ensi vuonna Komia palaa Manskille

16.6.2017 17:12
Kuva: Lukas Pearsall
Esa Kotilainen avasi kaksipäiväisen haitari- ja jazzmusiikkiin keskittyvän Kouvolan Komian.
Esa Kotilainen avasi kaksipäiväisen haitari- ja jazzmusiikkiin keskittyvän Kouvolan Komian.

16:tta kertaa järjestettävän Kouvolan Komian avajaispäivän kävijät saivat tänä vuonna nauttia auringonpaisteesta. Kouvolan ydinkeskustan toimistosihteerin Henna Perkiön mukaan musiikkitapahtuman avajaispäivä veti enemmän kävijöitä kuin vuosi sitten.

— Tapahtumalle löytyy kysyntää. Tänä vuonna sääkin suosii. Tapahtuma on jo niin perinteinen, että haluamme järjestää Kouvolan Komian ensi vuonnakin.

Perkiö toivoo, että ensi vuonna tapahtuma voidaan järjestää Manskilla. Kaksipäiväinen haitari- ja jazzmusiikkiin keskittyvä tapahtuma järjestetään tänä vuonna Kouvolan Välikadun parkissa 16.–17. kesäkuuta Manskin remontin takia.

Perkiön mukaan Komia oli alunperin pieni Kouvolan Harmonikka Oy:n oma tapahtuma. Välillä musiikkitapahtumaa on vietetty isossa teltassa monta päivää. Muutama vuosi sitten Komia siirtyi Manskille Kouvolan torilta.

— Järjestämme tapahtumaa pienemmässä muodossa niinkuin tapahtuman ensimmäisinä vuosina. Olemme palanneet tapahtuman juurille. Kaksipäiväinen lavaohjelma on hyvä paketti.

Perjantain ohjelmistossa oli tanssimusiikkia. Lavalla esiintyi muun muassa Jani Helenius yhtyeineen sekä harmonikan soittajia. Lauantain ohjelma on suunnattu aikuisemmalle yleisölle. Lasten Kouvolan Komian ohjelma sijoittuu lauantaiaamuun.

Lauantaina esiintyy Kouvolan Kuninkaalliset, joka käyttää esityksessään 1950-luvun alun haitarimalleja.

Elina Iiskola