Kymi GP keräsi kehuja kävijöiltä — mikä on sinun paras Kymi GP -muistosi?

17.6.2017 18:57 | Päivitetty: 17.6.2017 19:02
Kuva: Jussi Lopperi
Espoolainen Matti Rahko harmittelee, että Toton pelaaminen on siirtynyt yhä enemmän raviradoilta nettiin.
Espoolainen Matti Rahko harmittelee, että Toton pelaaminen on siirtynyt yhä enemmän raviradoilta nettiin.
Kymi GP:ssä esiteltiin ratsastusjousiammuntaa.
Tuomas Huovila (vasemmalla), Timka Stengård (oikealla) ja Timo Huovila käyvät silloin tällöin Kymi GP:ssä.
Kymi GP:ssä ollut mäyräkoira Kerttu haluaisi leikkiä hevosten kanssa. Se vie niille palloja, mutta toistaiseksi se ei ole saanut hevosista leikkikaveria.

Kymi Grand Prix on yksi Suomen suurimmista ravikilpailuista. Lauantaina ravitapahtuma juhli 20-vuotista taivaltaan. Kävijöiden mielestä Kymi GP on ollut alusta asti iso ja hieno tapahtuma, joka on pysynyt samanlaisena vuosien varrella.

Pyhtääläinen Hannu Arola kävi Kymi GP:ssä, kun se järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1998. Tänä vuonna Arola tuli katsomaan raveja pitkän tauon jälkeen.

— Muistan vieläkin kuinka hienoa oli, kun raviohjastajat tuotiin hienoilla autoilla esiteltäväksi yleisölle. En ollut nähnyt vastaavaa aiemmin.

Espoolainen Matti Rahko on käynyt raveissa aktiivisesti vuodesta 1964 lähtien. Kymi GP:ssä hän on käynyt kymmenisen kertaa.

— Euroopasta tulee hyvin ravureita kilpailemaan Kouvolaan.

Rahkon mielestä Suomessa on tarpeeksi isoja ravitapahtumia, joille riittää kysyntää. Hän on enemmän huolissaan viikkoravien kävijämäärien laskusta.

— Toton pelaaminen siirtyy yhä enemmän nettiin, siksi viikkoraveissa ei käy enää niin paljon ihmisiä. Olen huomannut myös, että pelaaminenkin on vähentynyt hieman.

Rahkon löytää joka keskiviikko Vermon raviradalta Espoosta. Hänelle on tärkeää päästä paikan päälle pelaamaan Totoa. Rahkon mukaan hevonen pitää nähdä ja tilannetta haistella, jotta oikea veikattava ravuri löytyy.

Porvoosta, Loviisasta ja Kalajoelta raveihin saapunut nelikko Timka Stengård, Olli Stengård, Tuomas Huovila ja Timo Huovila aikoivat nauttia Kouvolan ravitapahtumasta pelaten. Miesporukka käy silloin tällöin yhdessä Kymi GP:ssä, sillä se on heidän mielestä urheilullisesti hieno tapahtuma.

Tuomas Huovilan paras muisto Kymi GP:stä on vuodelta 2013, kun suomalainen ravuri Womanizer S nappasi voiton Kymi GP:n päälähdöstä.

— Sitä lähtöä jaksan aina muistella, Tuomas Huovila kertoo.

Ravilähtöjen lisäksi Kymi GP:ssä nähtiin lauantaina muun muassa ratsastusjousiammuntanäytös.

Suomen Ratsastusjousiampujain Liitto ry on perustettu Kouvolassa. Seurassa on noin sata jäsentä.

Elina Iiskola