MyPa porskuttaa Kolmosessa yhä voittamattomana — lohkokärki kaatui Saviniemen stadionilla komeasti 3—0

17.6.2017 16:09 | Päivitetty: 17.6.2017 16:25
Kuva: Lukas Pearsall
MyPan kolmessa kotiottelussa vierasjoukkueet ovat tehneet vain yhden maalin.
MyPan kolmessa kotiottelussa vierasjoukkueet ovat tehneet vain yhden maalin.

Kahden välivuoden jälkeen jalkapalloilun kilpasarjatoimintaan palautettu MyPa on ottanut väkevän lähdön kauteensa Kolmosessa.

Lauantaina MyPa kohtasi ennakkoarvioissa Kaakkois-Suomen lohkon vahvimmaksi joukkueeksi nostetun mikkeliläisen Savilahden Urheilijat. SavU oli voittanut ennen reissuaan Saviniemen jalkapallostadionille kaikki seitsemän otteluaan, mutta MyPa aiheutti sille kauden avaustappion. Se tuli kouvolalaisittain maireasti maalein 3—0 (1—0).

Samuel Lindeman avasi maalihanat 17. minuutilla. MyPa-kapteeni Heikki Pulkkinen teki numeroiksi 2—0, kun toista puoliaikaa oli pelattu vain kolme minuuttia. Loppulukemat laukoi erotuomarin määräämällä lisäajalla Paavo Kujala, joka latasi rangaistuspotkun pussiin.

MyPan kotivoittoa Saviniemen stadionilla todisti 494 katsojaa.

SavU:lle ensimmäinen tappio otti sen verran luonnolle, että erotuomari Jussi Vainikka joutui kaivamaan taskustaan keltaisen kortin neljälle vierasjoukkueen pelaajalle ottelun aikana.

Nuoren, keski-iältään alle 21-vuotiaan MyPan saldo kauden seitsemästä ottelusta on kuusi voittoa ja yksi tasapeli. Joukkue nousi kahden pisteen päähän lohkoa edelleen johtavasta SavU:sta, joka on pelannut yhden ottelun enemmän kuin MyPa.

MyPan maaliero on vakuuttava 16—4. Jussi-Pekka Rämä (4) johtaa joukkueen sisäistä maalipörssiä. Tomi Räikkönen ja Kujala ovat kumpikin maalanneet kolmesti. Lindemanille SavU:n verkkoon tehty ottelun voittomaali on kauden toinen osuma.

MyPan alkukausi on ollut kaikin puolin melkoista nousukiitoa. Kolmosen ja sitä alempien sarjojen joukkueiden Regions’ cupissa MyPa on edennyt jo 5. kierrokselle eli 16 parhaan joukkoon. Ensi keskiviikkona MyPa pyrkii Regions’ cupissa puolivälierävaiheeseen, kun Saviniemen jalkapallostadionille saapuu kansainvälistä väriä vilisevä helsinkiläisjoukkue Atlantis FC. Ottelu alkaa poikkeukselliseen aikaan kello 20.15. Atlantis FC on siitäkin mielenkiintoinen seura, että sen managerina toimii laulaja Aarne Tenkanen.

Kolmosen sarjataulukko näyttää kouvolalaisittain muutoinkin hienolta, sillä MyPan perässä sijalla kolme tulee Lehtomäen kentällä kotiottelunsa pelaava FC Peltirumpu. Se on pelannut kuusi ottelua ja napannut niistä neljä voittoa ja yhden tasapelin. Ainoan tappionsa Rumpu on kärsinyt juuri SavU:lle.

Juttua muokattu kello 16.24. Lisätty yleisömäärä.

Juttua muokattu kello 16.16. Korjattu otsikon kirjoitusvirhe.

Tapio Ahlroth