Sitsit vetivät pöydät täyteen Hansatorilla — Kymenlaakson osakunta toivoo, että sitsit saataisiin uudestaan Kymenlaaksoon

17.6.2017 16:49 | Päivitetty: 17.6.2017 20:46
Kuva: Jussi Lopperi
Seppo ja Pirkko Ikävalko tulivat muistelemaan menneitä ja laulamaan Kouvolan sitseille.
Seppo ja Pirkko Ikävalko tulivat muistelemaan menneitä ja laulamaan Kouvolan sitseille.
Kymenlaakson osakunnan toiminnanohjaaja Sofia Rahikainen toivoo, että sitsejä voitaisiin järjestää jatkossakin Kouvolassa.
Ilona Raimas, Eemil Hakala ja pianisti Joni Tilli kannustivat yhteislauluun.
Kouvolan sitseillä oli arviolta 80-90 kävijää.

Kouvolan sitsit, eli akateemiset pöytäjuhlat, keräsivät arviolta 80—90 kävijää Hansatorille. Yhteisen pöydän ääreen oli kutsuttu kaupunkilaisia, opiskelijoita, entisiä opiskelijoita ja lapsia.

Pirkko ja Seppo Ikävalko tulivat sitseille laulamaan ja muistelemaan menneitä. Pariskunta ei ole käynyt sitseillä sitten omien osakunta aikojen.

— Ihanaa, että tällaisia tapahtumia järjestetään. Tämä on varmasti mahtava kokemus juuri lukion päättäneille, kun he pääsevät tutustumaan yliopisto-opiskelijoiden perinteisiin, Pirkko Ikävalko sanoo.

Kouvolan sitseillä laulettiin, syötiin ja juotiin yhdessä. Ikävalot toivovat, että yhteislauluja olisi enemmän kun ihmiset kokoontuvat yhteen. Heidän mielestään yhteislaulu on parhain tapa lisätä yhteenkuuluvuuden tunnetta.

— Meillä lauletaan aina yhdessä, kun suku kokoontuu, vaikkapa mökille.

Pariskunta muistuttaa, että sitseillä tutustuu helposti uusiin ihmisiin.

Kotkalaislähtöinen Kymenlaakson osakunnan toiminnanohjaaja Sofia Rahikainen oli Kouvolan sitseihin erittäin tyytyväinen.

— Huippuhetkinä pöydät olivat täynnä. Tapahtumasta tykättiin paljon.

Rahikainen toivoo, että sitsejä voitaisiin järjestää useamminkin yliopistottomassa Kymenlaaksossa. Rahikainen muistuttaa, että sitsien järjestäminen vaatii paljon resursseja. Kymenlaakson sitsejä Kouvolassa ja Kotkassa oli järjestämässä 20 henkilöä viimeisen puolen vuoden aikana.

— Tapahtuman jatko riippuu siitä, löytyykö opiskelijoista aktiivisia päävastuun ottajia sitsien järjestämiseen.

Elina Iiskola