Kouvolasta suuremmille pelikentille — Kajon Penttinen lähtee kokeilemaan siipiään USA:n yliopistosarjassa

19.6.2017 16:00 | Päivitetty: 19.6.2017 16:21
Kuva: Juha Penttinen
Kajon kasvatti lähtee lentopallon perässä rapakon taakse.
Kajon kasvatti lähtee lentopallon perässä rapakon taakse.

Valkealan Kajon Essi Penttinen lähtee suuremmille pelikentille, sillä passari siirtyy heinäkuun lopussa Floridaan Indian River Staten yliopiston joukkueeseen. 18-vuotias on Kajon oma kasvatti, eikä hän ole edustanut urallaan muuta joukkuetta.

Penttiselle tarjottiin yliopistosta täyttä stipendiä. Kouvolalainen alkaakin opiskella liiketaloutta pelien ohella.

— Keväällä 2016 A-tyttöjen SM-finaaliturnauksen jälkeen sain yhteydenoton pelaaja-agentilta USA:sta ja innostuin heti asiasta. Floridasta Indian River State Collegesta tarjottiin minulle syksyllä täyttä stipendiä, josta en osannut edes haaveilla, hän hehkuttaa.

Tulevan yliopiston hyvä urheilullinen menestys ja Floridan lämpimät säät ovat Penttisen mieleen.

— Yliopistovalinta oli vaikea, mutta päädyin valitsemaan Indian River Staten, koska joukkue on pärjännyt hyvin sarjassa ja juteltuani joukkueen valmentajan ja pelaajien kanssa tuli heti sellainen olo että olen tervetullut ja kuulun joukkueeseen. Mukavaa on myös että Floridassa on aina kesä.

— Kajolle, valmentajille ja kannattajille iso kiitos kaikesta. Nuorempana en osannut edes kuvitella, että lentopallo tuo minulle tälläisen mahdollisuuden yhdistää opiskelu ja urheilu ja saada uusia kokemuksia, Penttinen kertoo.

Anni Saarela