Korialainen Sari Hakala sai sähköpostia Italiasta ja ilahtui — kaksi hänen maalaustaan pääsee galleriaan Firenzessä

13.7.2017 12:31
Kuva: Sari Hakala
Lintuaiheinen Cleaning team ja Flow matkasivat Italiaan.
Lintuaiheinen Cleaning team ja Flow matkasivat Italiaan.

Sari Hakalan maalauksia pääsee esille Galleria Merlinon näyttelyyn Firenzessä. Korialainen kuvataideharrastaja lähetti kuluvalla viikolla Italiaan kaksi akryylimaalausta.

Näyttely kestää elokuun. Hakala ei valitettavasti pääse avajaisiin töidensä takia.

— Olen iloinen siitä, että joku siellä Italian nurkassa on huomannut yhden Sarin tauluja maailman täällä nurkassa. Kaikkein parasta olisi, jos näyttely toisi kutsun toiseen paikkaan. Minulle riittäisi pääsy vaikkapa Pariisin sivukujille, hän sanoo ja nauraa.

Kuva: Sari Hakala
Flow-teos.
Flow-teos.

Italialainen galleristi Marina Volpi lähetti näyttelykutsun Hakalalle sähköpostitse. Galleristi ehdotti hänelle osallistumista tällä viikolla avautuvaan biennaaliin Toscanassa. Se ei kuitenkaan sopinut aikataulullisesti Hakalalle.

Kyseiseen biennaaliin lähtee valkealalaisen Leena Raussin teoksia.

 

Pömpeliinkin tuli lintu

Kalustemyyjänä työskentelevä Hakala pyrkii maalaamaan päivittäin. Hän käyttää yleensä sekatekniikkaa, jonka pääraaka-aineena on akryyli.

— Minulla on usein tapana tehdä alkuviikosta värillisiä töitä. Viikonloppua kohti mentäessä töistäni häviää värejä ja tauluista tulee kontrastisempia. Muuten riippuu paljon päivästä ja omasta tuulesta, millaisia teoksia teen. Olen sellainen intohimomaalari. Päivän tapahtumat tai maailman tilanteet tarttuvat myös joskus tekemiseeni.

Italiaan lähtevissä maalauksissa on ihmishahmo ja lintuja. Linnut ovat yleinen aihe Hakalan teoksissa.

— Linnut edustavat minulle vapautta, riippumattomuutta ja kauneutta. Luonto kaikenkaikkiaan on voimaannuttavaa.

Hakala on maalannut yhden sähköpömpelin Kouvolan keskustassa, kauppakeskus Valtarin edessä. Muuntajien tuunaajat valittiin alkukesästä kilpailulla. Pömpelissä on kuvattuna muun muassa mustarastas, naivistisella tyylillä.

— Aihe tuli Suomen euroviisuehdokkaan kappaleesta. Viime metreillä mustarastas sai vielä kruunun päähänsä tangokuninkaallisten vuoksi.

Hakalan töitä on esillä Moision kartanon Kulttuurimajassa elokuun loppuun asti.

— Osa Moision näyttelyn teoksista on laastitöitä. Olen rapannut taulut ja maalannut päälle.

Anne Penttinen