Kouvolalaisten uudessa Facebook-ryhmässä jaetaan vain positiivisia asioita

1.8.2017 14:08

Facebookiin perustettiin viime torstaina Positiivisten ihmisten Kouvola -ryhmä. Sen tarkoituksena on jakaa vain positiivisia asioita Kouvolasta.

Ryhmän jäsenmäärä kasvaa vauhdilla. Tiistai-iltapäivänä ryhmässä oli 4 512 jäsentä. Monet paikalliset yritykset ovat tarjonneet sivuilla apuaan hyvän jakamiseen. Yrittäjät haluavat lahjoittaa muun muassa lahjakortteja ja palveluitaan.

Ryhmäläiset suunnittelevat tällä hetkellä palkitsevansa positiivisia kouvolalaisia.

Ryhmän 20 moderaattoria ja kaksi ylläpitäjää pitävät huolen, että keskustelu ei mene jankkaamiseksi ja riitelyksi.

— Negatiiviset asiat jaetaan muissa ryhmissä. Tämä ryhmä on omistettu vain positiivisille asioille Kouvolasta, kertoo ryhmän perustaja Juha Huhtala (vihr.)

Huhtalan mukaan ryhmän keskustelu on pysynyt tähän mennessä asiallisena.

Ryhmän toisen ylläpitäjän kouvolalaisen Riina Ryöppään mielestä positiiviset asiat jäävät helposti negatiivisen narinan jalkoihin, siksi hän haluaa olla edistämässä positiivisten asioiden näkyvyyttä.

— Välillä tuntuu, että narinaan on helpompi lähteä mukaan kuin positiiviseen keskusteluun. Onneksi nyt voi valita toisin.

Ryhmän jäsenet ovat innostuneet paikallisten auttamisesta. Alle viikossa Facebook-sivun kautta on syntynyt kaksi uutta ryhmää. Toinen niistä aikoo käydä palvelutaloissa soittamassa ja laulamassa. Lisäksi on perustettu ulkoiluryhmä, joka aikoo viedä palvelutalojen asukkaita ulkoilemaan.

— Hyvää pöhinää ei voi olla liikaa ja ilmeisesti tällaiselle ryhmälle on tarvetta, koska niin moni on tästä innoissaan, Huhtala sanoo.

Elina Iiskola