Brittany Carter täydentää Kouvottarien jenkkitrion

2.8.2017 21:46

Kouvottaret on solminut tulevalle naisten Korisliigan kaudelle vuoden mittaisen pelaajasopimuksen 24-vuotiaan amerikkalaisen Brittany Carterin kanssa.

Takamiehen tontilla viihtyvä Carter pelannee kokonsa ja monipuolisuutensa vuoksi Kouvottarissa kuitenkin isompaa pelipaikkaa.

Carterin myötä toiseen pääsarjakauteensa valmistautuvan Kouvottarien jenkkitrio, sillä seuralla on jo sopimukset takamies Alexis Gassionin ja sisäpelaaja Jasmine Joynerin kanssa.

Kouvottarien päävalmentajan Mika Hartosen mielestä monipuolinen Carter sopii hyvin joukkueen pelitapaan.

— Carter voi pelata ison ja pienen pelipaikkaa, joten hän antaa meille mahdollisuuden täydentää joukkuetta vielä kotimaisilla pelaajilla. Hän syöttää ja liikkuu hyvin. Lisäksi kolmen pisteen heitto ja puolustus ovat hänen vahvuuksiaan.

Ennen Suomeen tuloaan Carter pelasi kaksi kautta ammattilaisena Australian toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Australia State Leaguessa Southern Peninsula Sharksin joukkueessa.

Carter oli toisella Australian kaudellaan joukkueensa ykkönen pisteissä (19,6), levypalloissa (7,8), syötöissä (4,5), riistoissa (3,9) sekä kolmen pisteen heitoissa (37%).

Carter on pelannut ammattilaisena yhteensä 44 ottelua.

Jenkkitrion lisäksi Kouvottarilla on sopimus Kaisa Lindin, Ulriikka Nuolikosken, Roosa Frimodigin, Elina Mikkolan, Ulriikka Latvalan, Veera Välimaan ja Iida Ahvenaisen kanssa.

Timo Ranta