Kouvolan katuja kaksisuuntaisiksi — liikkuminen muuttuu ja mullistuu ydinkeskustassa

7.9.2017 16:32
Kuva: Kuvakaappaus
Kuvakaappaus Google Mapsista.
Kuvakaappaus Google Mapsista.

Kouvolan ydinkeskustassa alkaa katujen muuttaminen yksisuuntaisista kaksisuuntaisiksi ensi vuonna. Hallituskadun ja Kauppamiehenkadun sekä Kouvolankadun ja Liikemiehenkadun kaksisuuntaistamisen yhteydessä kevyen liikenteen väyliä uusitaan ja rakennetaan lisää.

Hallituskadun ja Kauppamiehenkadun katusuunnitelma on valmistunut kesällä ja rakennustöihin on tarkoitus päästä kevättalvella, kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Katu muutetaan kaksisuuntaiseksi ja lähiliikenteen bussipysäkit keskitetään kadun etelälaitaan. Halkotorin kulmalle sekä Hallituskadun ja Valtakujan risteykseen rakennetaan kaksi kiertoliittymää.

Uutta kevyen liikenteen väylää rakennetaan Hallituskadun ja Kouvolankadun yhdistävälle Päätekadulle sekä Hallituskadulle virastotalon ja Tuulensuojan edustoille. Samassa yhteydessä uusitaan suunnittelualueen kevyen liikenteen väyliä. Valmista on tarkoitus olla vuoden 2019 huhtikuussa.

Kouvolankadun ja Liikemiehenkadun kaksisuuntaistetaan ensin, jotta liikenne sujuu Hallituskadun rakennustöiden aikaan.

Vajaa kymmenen vuotta sitten kunnostettu katuosuus ei edellytä laajoja rakennustöitä. Uusien liikennemerkkien asentamisen jälkeen katujen on tarkoitus olla kaksisuuntaisia helmikuussa.

Rakennustyöt liittyvät Kouvolan ydinkeskustan liikenneverkon ja pysäköinnin kehityssuunnitelmaan.

Suunnittelussa ovat uusi linja-autoterminaali matkakeskuksen ja virastotalon väliin, uusi liityntäpysäköintialue Kiskokadun varteen radan eteläpuolelle sekä Asema-aukion uudistus. Suunnitelmat etenevät matkakeskuksen ja monitoimiareenan suunnitelmien tarkentuessa.

Kaupunki valmistautuu matkakeskuksen kehittämiseen ja monitoimiareenan rakentamiseen Jatke Oy:n kanssa. Jatke hakee edelleen hotellioperaattoria matkakeskuksen yhteyteen ja jatkaa monitoimiareenan suunnittelua.

Tiina Knaappila