Kouvolan teatteri kaipaa kummiluokkaa

8.9.2017 15:37
Kuva: Jussi Lopperi
Kummiluokka pääsee tutustumaan myös Kouvolan teatterin tuotantotiloihin, joihin tavallinen yleisö ei pääse.
Kummiluokka pääsee tutustumaan myös Kouvolan teatterin tuotantotiloihin, joihin tavallinen yleisö ei pääse.

Kouvolan teatteri etsii uutta kummiluokkaa näytäntökaudelle 2017–18. Kummiluokaksi voivat hakea kaikki Kouvolan alakoulujen 3. ja 4. luokat. Kummitoiminta on luokalle maksutonta, mutta mahdolliset kuljetukset tapahtuvat omalla kustannuksella.

Kummitoiminnan tavoitteena on lisätä valitun koululaisryhmän kulttuuritietoutta ja tutustuttaa nuoret teatterin kulissien takaiseen työskentelyyn ja esitysten valmistamisprosessiin.

Kummiluokka vierailee teatterilla ja tutustuu henkilökuntaan ja heidän työtehtäviinsä. Teatterilaiset vierailevat myös kummiluokan luona eri teemoin, jotka sovitaan yhdessä opettajan kanssa. Keskeisenä sisältönä on huhtikuussa 2018 ensi-iltansa saava Maukka, Väykkä ja suuri seikkailu -lastennäytelmä ja siihen liittyvät aiheet. Yhteistyö huipentuu valmiin esityksen näkemiseen keväällä.

Kouvolan Teatterin kummiluokaksi voi hakea toimittamalla teatterille itse tehty luokkakuva ja perustelut, miksi luokka sopisi teatterin kummiluokaksi. Vapaamuotoisesti tehtävä kuva ja perustelu tulee toimittaa 2. lokakuuta mennessä Kouvolan teatteriin (Salpausselänkatu 38, 45100 Kouvola). Kummiluokka valitaan lokakuun aikana.

Matti Tieaho