Sarjapaikastaan taisteleva Sudet sai kylmää vettä niskaansa kotikentällään — vain kuusi vierasmaalia koko kauden aikana tehnyt Mikkelin Palloilijat latoi Kouvolassa viisi osumaa

9.9.2017 18:57
Kuva: Jussi Lopperi
Susien Jari Hassel yritti, mutta tulosta ei tullut. MP:n Mikko Hiltunen (6) liukasteli sateen kastelemalla kentällä ja pelasi uhrautuvasti puolustuksessa.
Susien Jari Hassel yritti, mutta tulosta ei tullut. MP:n Mikko Hiltunen (6) liukasteli sateen kastelemalla kentällä ja pelasi uhrautuvasti puolustuksessa.

Mikkelin Palloilijat oli tehnyt jalkapallon Kakkosessa ennen lauantaita yhdeksässä vierasottelussaan yhteensä kuusi maalia.

Koko päivän jatkuneen sateen takia vihreäksi vesialtaaksi muuttuneella Kouvolan keskusurheilukentällä MP pani kuitenkin tuulemaan ja hakkasi Sudet 3—5 (0—2).

Joukkueet vaihtoivat tuloksen seurauksena paikkoja putoamisviivan molemmin puolin. Sudet putosi sinne, minne ei aurinko paista kauden jälkeen. Päävalmentaja Toni Lindberg harmitteli sitä, että Susien ottelun alusta kestänyt 10-minuuttinen energinen jakso ei kantanut pidemmälle.

— Kun vastustaja teki maalin, päät notkahtivat liikaa. Emme saaneet enää samaa draivia päälle kuin pelin alussa. Pelin tärkeys vaikutti ehkä liian moneen pelaajaan siten, että peli meni tahmeaksi. Olimme kentällä, mutta emme puhuneet emmekä iskeneet aivan sata lasissa vastustajaan kiinni.

Yhdysvaltojen ja Ranskan passit omistava MP:n Dylan Autran teki joukkueelleen 0—1- ja 0—2-maalit. Kapteeni Jiri Haikonen iski heti toisen puoliajan alussa, ennen kuin Susien Samu Kauppila ja Niko Nakari herättivät ottelun uudelleen jalkeille kolmen minuutin sisällä nakuttamillaan kavennuksilla. Kauppilan maali tuli Simo Majanderin mainiosta kulmapotkusta, ja Nakarille paikan petasi vaihdosta kentälle tullut Henrik Hellstén.

Juuso Liukkonen laukoi rangaistuspotkusta lopullisen niitin, ja Antti-Pekka Kesonen lisäsi MP-johtoa erotuomari Juuso Vuorisen määräämällä lisäajalla. Susien vaihtomies Jussi Lanu avasi urallaan Kakkosen maalitilinsä niin ikään lisäminuuteilla.

Seuraavassa ottelussa vieraskentällä Kiffeniä vastaan Susilta puuttuvat pelikieltojen takia Simo Majander ja Vertti Vuorinen.

— Sarjapaikan säilyttäminen on tavoite, ja siinä kova taistelu jatkuu. Kaksinkamppailuissa meidän on oltavia kovempia ja pelattava vastustaja pois vaara-alueelta, Lindberg muistutti.

Tapio Ahlroth