Thomas Gipson III palaa Kouvojen riveihin

10.9.2017 13:00
Kuva: Katja Juurikko
Kouvot luonnehtii Thomas Gipsonia järkäleeksi. Miehellä on mittaa 201 senttiä.
Kouvot luonnehtii Thomas Gipsonia järkäleeksi. Miehellä on mittaa 201 senttiä.

Vuoden 2016 mestaruusjoukkueesta tuttu Thomas Gipson III palaa Kouvoihin vuoden mittaisella pelaajasopimuksella.

Edellisellä Suomen vierailullaan 24-vuotias 201-senttinen sentteri pelasi 52 ottelua, joissa teki keskimäärin 13,2 pistettä ja 8,1 levypalloa teholukemalla 15,4.

Gipsonin tultua mukaan Kouvojen ulkomaalaiskvartetti Korisliigakaudelle 2017—2018 on valmis. Kesän aikana kiinnitettiin takamiehet Wayne Bernard ja James Sinclair sekä laitahyökkääjä Jamie Skeen.

Thomas Gipson pelasi täydet neljä vuotta Kansas Staten yliopistojoukkueessa ja saapui Kouvolaan rookie-pelaajana syksyllä 2015. Yhdeksän kuukautta myöhemmin hän nosteli Pantteri-patsasta Kouvolan jäähallissa.

Kouvolan kautensa jälkeen Gipson on pelannut Meksikossa Trigueros de Obregonissa sekä Ranskassa Chalon-Sur-Saonessa ja Boulazac Basket Dordognessa, jonka riveissä voitti toisen mestaruutensa.

— Odotukseni tulevalle kaudelle ovat periaatteessa samat kuin viimeksi ollessani täällä. Haluan olla johdattamassa joukkuettamme jälleen yhteen mestaruuteen. Tuntui todella hienolta palata kaupunkiin, jonka tunnen hyvin jo entuudestaan, lauantaina Suomeen saapunut Gipson sanoo tiedotteessa.

— Henkilökohtaisesti haluan tulevalla kaudella tilastoida keskiarvokseni tupla tuplan. En ole täällä tehdäkseni pelkästään itsestäni paremman pelaajan, vaan yritän auttaa myös joukkuekavereitani kehittymään kaikin keinoin.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen pitää Gipsonin paluuta hienona asiana seuran kannalta.

— Hän oli iso palanen mestaruuskaudellamme ja toi tarvittavaa fyysisyyttä joukkueeseemme. Kauden jälkeen jäi olo, että olisimme voineet tehdä valmennuksellisesti asioita paremmin hänen kohdallaan, ja nyt meillä on mahdollisuus korjata aikaisemmat virheet.

— Tiedän, että hän pystyy pelaamaan jopa paremmin kuin edellisellä visiitillään. Kolmikko Thomas Gipson — Ville Kaunisto — Jamie Skeen muodostaa sarjan kookkaimman etukentän. Joukkueestamme koostui normaalia isokokoisempi, ja siinä on valmennusjohdollemme hyvä haaste adaptoitua pelitavassamme.

Kimmo Puhakka