KooKoon ykköshankinta Keränen sivussa toistaiseksi — SaiPan Kunykille viisi ottelua pelikieltoa törkytaklauksesta

11.9.2017 21:00 | Päivitetty: 11.9.2017 21:12
Kuva: Jussi Lopperi
KooKoo menetti perjantaina sairastuvalle ykköshankintansa Michael Keräsen. Laitahyökkääjän paluusta tositoimiin ei ole tällä haavaa tietoa.
KooKoo menetti perjantaina sairastuvalle ykköshankintansa Michael Keräsen. Laitahyökkääjän paluusta tositoimiin ei ole tällä haavaa tietoa.

Perjantaina jääkiekon Liigan avausottelussa Lappeenrannassa loukkaantunut Kouvolan KooKoon Michael Keränen on sivussa toistaiseksi. KooKoon kauden ykköshankinta ehti viimeistellä ottelussa kaksi maalia SaiPan verkkoon, ennen kuin joutui kolmannessa erässä Cody Kunykin ruman taklauksen kohteeksi.

KooKoo kertoi Keräsen tilanteesta maanantaina nettisivullaan. Laitahyökkääjän paluusta tositoimiin ei kuitenkaan ole tarkempaa tietoa.

Kunykille tuomittiin tilanteesta pelirangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta. Liigan kurinpitodelegaatio määräsi kentältä suihkuun passitetun Kunykin lauantaina väliaikaiseen pelikieltoon, eikä kanadalaislaituri pelannut lauantaina joukkueiden toisessa kohtaamisessa Kouvolassa.

Maanantaina Liigan kurinpitodelegaatio määräsi Kunykille viiden ottelun pelikiellon. Liiga ei ole vielä pelikiellosta tiedottanut, mutta pelaajaa ja seuraa on informoitu asiasta.

— Tuli tasan sen verran, mitä odotin, SaiPan päävalmentaja Tero Lehterä kommentoi pelikieltoa Etelä-Saimaan nettisivulla.

Kentällinen pelaajia sivussa

KooKoolta on loukkaantumisten takia sivussa kentällisen verran avauskokoonpanon pelaajia. Sairastuvalta odotetaan apuja vasta syys-lokakuun taitteessa.

Puolustajat Robin Jacobsson ja Veeti Vainio, sekä hyökkääjät Jan-Mikael Juutilainen ja Eetu Pöysti ovat kaikki sivussa arviolta pari viikkoa.

Kokoonpanosta on lisäksi ollut koko alkusyksyn poissa puolustaja Henrik Forsberg, jonka paluusta kaukaloon ei ole tarkempaa tietoa.

— Tänään pelasivat kaikki kynnelle kykenevät, kuvaili KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola lauantain SaiPa-ottelun jälkeen KooKoon pelaajatilannetta.

Jo perjantaina KooKoon kokoonpanossa saivat runsaasti peliaikaa A-juniori-ikäiset omat kasvatit Santeri Salmela ja Olli Korhonen. Lauantain otteluun hyökkäystä paikattiin vielä Sami Tammisella.

KooKoo lainaa Hämäläisen

Loukkaantumistilanteesta johtuen KooKoo lainaa kahden viikon ajaksi laitahyökkääjä Rasmus Hämäläisen, 23, Mestiksen Savonlinnan Pallokerhosta.

Hämäläinen liittyi KooKoon riveihin maanantaiaamuna ja on käytettävissä jo tiistai-iltana kun KooKoo matkustaa Lahteen Pelicansin vieraaksi.

— Hämäläinen on suoraviivainen hyökkääjä, jonka maalimäärät Mestiksessä ovat hyvä työnäyte, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kommentoi.

Hämäläinen teki SaPKossa viime kaudella runkosarjassa 23 ja pudotuspeleissä kahdeksan maalia.

KooKoo pelaa tällä viikolla kolme ottelua, joista ensimmäisen siis tiistaina Lahdessa. Perjantaina KooKoo isännöi JYPiä ja lauantaina ohjelmassa on matkapeli Tapparaa vastaan.

KooKoon loukkaantumistilanne

Henrik Forsberg, paluuennuste tarkentuu myöhemmin.

Robin Jacobsson, noin kaksi viikkoa.

Jan-Mikael Juutilainen, noin kaksi viikkoa.

Michael Keränen, toistaiseksi.

Eetu Pöysti, noin kaksi viikkoa.

Veeti Vainio, noin kaksi viikkoa.

Poissaolojen tarkempia syitä ei julkaista yksityisyyden suojan vuoksi.

Timo Ranta