Lukijalta: Asuntomessujen etäkohteeksi Alvar Aaltoa

11.9.2017 10:31

Kaupunginvaltuutettu Sinikka Rouvari (kok.) kirjoittaa Kouvolan Sanomien mielipidepalstalla Kouvolan asuntomessujen etäkohteesta. Rouvarin mukaan Alvar Aalto -keskittymä Inkeroisissa olisi erinomainen etäkohde asuntomessuille.

Tässä Rouvarin kirjoitus kokonaisuudessaan:

Asuntomessujemme etäkohteita etsitään parhaillaan. Eteläisen Kouvolan Alvar Aalto -keskittymä Inkeroisissa on asuntomessujen etäkohteeksi mielestäni erinomainen!

Stora Enson Suomi 100 -ohjelman myötä järjestettiin jo tänä kesänä puolensataa esittelykierrosta alueella ja sen kohteissa. Kierrokset keräsivät mittavan määrän Aallon arkkitehtuurista kiinnostuneita ihmisiä ympäri Suomea. Lisäksi alueella on pidetty Aalto-seminaareja ja muita oheistapahtumia.

Aallon arkkitehtuuri Inkeroisten Tehtaanmäellä on ainutlaatuinen miljöö. Se käsittää Tampella Oy:n aikanaan rakennuttamat ja nykyisin Stora Enson omistavat Rantalinjan, Tervalinjan, Aravat ja Insinööritalot. Yli-insinöörin asuntokohteessa myös Artekin sisustuskokonaisuus on nähtävyys. Lisäksi osa rakennuksista sijaitsee Kymijoen ja Ankkapurhan kosken äärellä upeissa maisemissa, joista voi poiketa Anjalan entisen kartanon historiallisiin maisemiin. Katsottavaa löytyy myös alueen Tehdasmuseosta sekä Museotalo Warpusesta.

”Sokerina pohjalla” Alvar Aallon kohteista Inkeroisissa on Tehtaanmäen koulu. Se on ainut koulurakennus, jonka Aalto on suunnitellut. Koulu remontoitiin vuosina 2002—2003 ja on edelleen käytössä oleva koulumme.

Helmikuussa tekemäni valtuustoaloite vauhditti Kouvolan liittymisen Aalto-kaupunkien verkostoon. Hyvä niin. Myös Aalto-yhdistys on aloittanut toimintansa kaupungissamme.

Vuoden 2019 asuntomessujemme etäkohteiden joukosta ei voida mitenkään unohtaa Alvar Aallon arkkitehtuuria ja sen kokonaisuutta Inkeroisissa. Etäkohteen toimivuuteen tarvitaan toki yhteistyötä asuntomessuorganisaation kanssa niin Stora Enson, Aalto-yhdistyksen, kaupunkimme oppaiden kuin muidenkin yhteistyötahojen myötä.

Uskon vahvasti yhteistyön voimaan ja Aallon kiinnostavuuteen osana asuntomessuja!

Sinikka Rouvari, kaupunginvaltuutettu (kok.), aikuisväestön lautakunnan puheenjohtaja, Kouvola