Junioritiistai: Kroppaa likoon puolustuspäässä, tietävät Pikkusudet — Susijengin ykköspelaajasta ei tarvitse järjestää äänestystä Kouvojen koriskoulussa

12.9.2017 9:08
Kuva: Vesa A. Vainio
Susijengin voitot EM-kisoissa täpötäydessä Helsingin Areenassa saivat Kouvojen koriskoululaiset hyppimään riemusta.
Susijengin voitot EM-kisoissa täpötäydessä Helsingin Areenassa saivat Kouvojen koriskoululaiset hyppimään riemusta.
Kouvojen koriskoulu on tempaissut lähes 200 innostunutta junioria mukaan leikkisään liikuntaan ja vähän pelailemaankin.

Markkanen, Markkanen, Markkanen, Markkanen, Markkanen. Meno on kuin muinaisissa presidentinvaaleissa, kun nuorilta tulevilta koripallotähdiltä kysyy omaa suosikkipelaajaa. Paikka on Haanojan Haalin varustetila ja alkamassa ovat Kouvojen Pikkusudet-koriskoulun harjoitukset.

Osasin pelata jo neljävuotiaana korista.

Kristian Rantanen

Treenin aluksi käydään läpi Sasu Salinin kolmen pisteen kori puolikentästä ja Suomen ihmenousu Puolaa vastaan. Tuttujen juttujen opetus on, että aina kannattaa pelata loppuun asti. Sitten pääsivätkin pedot irti.

Vuosina 2008—2009 syntyneiden poikien suhteen ei tarvitse miettiä, ovatko energiataso ja asenne kohdillaan. Heidät voi heittää kentälle missä vaiheessa ja mihin tehtävään tahansa. Eikä itseluottamuksestakaan ole puutetta, siitä antaa esimerkin 7-vuotias Kristian Rantanen.

— Osasin pelata jo neljävuotiaana korista. Tarhassa oli korit, ja heittelin palloa niihin. Kun on osaamista taustalla, on kiva tulla näihin treeneihin.

”Koriksessa kaikki on parasta”

Pilkanmaan koulua käyvä Rantanen oli kesällä tiukan valinnan edessä. Jalkapallo ja lentopallo olivat varteenotettavat vaihtoehdot, mutta koripallo vei silti voiton. Elokuussa käynnistyneessä koriskoulussa hän on viihtynyt mainiosti ja jatkaa ehdottomasti lajin parissa oman ikäluokan kanssa.

— Tuntuu tosi hyvältä. Täällä on innostunut meininki. Samalla saa tutustua uusiin kavereihin.

Lauri Markkanen on tehnyt Rantaseen vahvan vaikutuksen. Isokokoinen pelaaja heittää hyvin ja lataa nupiksi mahtavia donkkeja sukkaan. Rantanen tiedostaa jo tässä vaiheessa omat vahvuutensa pelaajana.

— Puolustuspelissä olen parhaimmillani. Minulla on hyvä kroppa, joka kestää tiukan paineen.8-vuotias Hannes Hussi on jo konkari parketilla. Hän ei edes muista, monesko vuosi lajia on menossa. Selkeitä pelimiehen elkeitä osoittava Hussi on kahden lajin ekspertti, hänelle maistuu myös pesäpallo. Fiksuna nuorena hän ei laita lajeja paremmuusjärjestykseen, vaan toteaa, että molemmat ovat mahtavia. Koripallo on hänestä hieno laji kaikilla tasoilla.

— Koriksessa kaikki on parasta, itse peli erityisesti. Susijengi on tarjoillut hienoa viihdettä. Olisi upeaa olla itse joskus mukana.

Harjoitukset leikin varjolla

Juniorien harjoitusintoa taitavasti ruokkiva Jukka Vesala ohjaa nuoria kärsivällisellä otteella. Hän on otettu lähes 200 kohoavasta osallistujamäärästä, mikä kertoo koripallon tämän hetken imusta. Valkealan, Kuusankosken ja Kouvolan saleissa järjestettävään koriskouluun on helppo tulla.

— Tämä on meidän oma lähikoriskoulumme 6—9-vuotiaille lapsille. Harjoitukset pyörivät pitkälti leikin varjolla, toki vanhemmat ikäluokat pelaavat jo enemmän koristakin.Jos puolet junioreista jatkaa kouluun jälkeen ikäluokkaryhmiin, Vesala on tyytyväinen. 150 jatkajaa on jo loistava tulos.

Vesa A. Vainio