Koululaisille jaetaan taas kulttuurikortteja Kouvolassa — nuoret toivoisivat lisää vaihtoehtoja tapahtumiin

14.9.2017 9:08
Kuva: Jussi lopperi

Kouvolan Tunne-ryhmä jakaa noin tuhat K9-korttia kouvolalaisille 9. luokkalaisille. Henkilökohtaisella kulttuurikortilla koululaiset pääsevät lukuisiin Tunne-ryhmän järjestämiin kulttuuritapahtumiin ilmaiseksi. K9-kortti toimii lippuna muun muassa konserteissa, teatterinäytöksissä, kulttuuri- ja taidetapahtumissa sekä museoissa.

Kaupungin kulttuurikasvatuskoordinaattori Jaana Vuorio-Palmumaa kertoo, että koulujen rehtoreilta on tullut palautetta kortista ja korttia aiotaan kehittää.

— Nuoret toivoisivat, että korttia voisi käyttää esimerkiksi elokuviin ja tanssikoulujen näytöksiin, mutta tällä hetkellä kortti toimii vain Tunne-ryhmän järjestämissä tapahtumissa.

Tänä vuonna korttia uudistetaan. Kun K9-kortissa on vähintään seitsemän merkintää kulttuuritapahtumista, nuori voi lunastaa itselleen kultakortin. Kultakortilla tapahtumiin pääsee ilmaiseksi vielä ysiluokan jälkeenkin vuoden 2018 loppuun asti.

Tunne-ryhmässä ovat mukana Kouvolan teatteri, Kymi Sinfonietta, Pohjois-Kymen musiikkiopisto, kaupungin kulttuuritalot, Poikilo-museot, kirjastot, kaupungin kulttuurikasvatus ja kansalaisopisto.

Elina Iiskola