Sana sunnuntaiksi

Vaadi parempaa yhteyttä

19.3.2017 4:00

Törmäsin Facebookissa kuvaan, jossa oli upea kuva pohjoisamerikkalaisesta metsästä. Paksujen puunrunkojen välistä siivilöityi valoa vehreään aluskasvillisuuteen. Tunnelma oli seesteinen ja rauhallinen.
Kuvan alareunassa oli teksti: ”Täällä metsässä ei ole Wi-Fiä, mutta takaamme, että saat paremman yhteyden.”

Paaston aika kutsuu meitä hakemaan parempia yhteyksiä.
Kaiken kiireen ja kalenterisulkeisten keskellä on tärkeää löytää hyvä yhteys omaan itseen. Kun oppi tuntemaan ja käsittelemään omaa henkilöhistoriaansa ja sitä kautta pohtii kuka oikeastaan on, voi löytää monia voimavaroja ja itsetunto vahvistuu.
Paasto kuitenkin kutsuu meitä etsimään parempia yhteyksiä itseemme, jotta huomaisimme mistä sielumme on haavoilla. Jotta huomaisimme, missä toimimme väärin toisia kohtaan. Jotta huomaisimme, mitkä asiat vievät meitä kauemmas Jumalasta.

Oman itsen lisäksi on tärkeää ottaa yhteys myös Jumalaan ja rukoilla. Laajakaista taivaaseen toimii missä tahansa, laittamalla kädet ristiin. Olen kuitenkin huomannut, että kiireen ja hulinan keskellä oma vastaanottimeni on joskus katveessa. Jumalan vastauksiin ei ehdi tai jaksa keskittyä. Silloin minä tykkään mennä luontoon ja suosittelen sitä myös sinulle. Takaan, että saat paremman yhteyden."

Tero Kajander
Kehitysvammaistyön pastori
Kymenlaakso ja Etelä-Karjala
Kouvolan seurakuntayhtymä