Sana sunnuntaiksi: Juhlaa kerrakseen

4.6.2017 4:00

On aika juhlia koulun loppumista, tutkinnon suorittamista, kesäloman alkamista ja aika juhlia seurakunnan syntymäpäivää.

Helluntai on meidän kaikkien kristittyjen yhteinen juhla. Meillä on helluntaina juhlan paikka. Juhlaan kuuluu yhteys ja yhdessä oleminen. Yhdessä koetusta ja jaetusta juhlasta syntyy muistoja, joihin voi palata juhlan jälkeen.

Muutama viikko sitten vierailin Wittenbergin linnan kirkossa. Siinä, jonka oveen Luther 500 vuotta sitten naulasi teesit.

Kirkon ovella ystävällinen nainen toivotti meidät tervetulleeksi kirkkoon. Hän kertoi, että voimme istua rauhassa kirkossa ja että valokuvaaminen on sallittua.

Vastaanotto oli lämmin ja kirkossa reformaattorien Lutherin ja Melanchtonin vaikutus näkyi selkeästi. Mieleen jäi erityisesti tuo — tervetuloa kirkkoon!

Kirkossa emme olleet yksin, näin reformaationjuhlavuonna kävijöitä riittää vuoden jokaiselle päivälle. Ihmisten keskellä mietin juuri tuota, että yhdessä olemme koolla oleva seurakunta, vaikkakin puhumme monia erikieliä.

Samoin yhdessä teemme juhlan, helluntaina voi suunnatta kotikirkkoon tai lähteä pienelle kesäretkelle naapurikaupungin kirkkoon tai kenties kauemmas. Samalla saa kokea kristittyjen yhteyttä ja yhteistä juhlaa. Pyhän kohtaamisen paikan — kirkon — voi löytää jokaisesta kylästä ja kaupungista. Jos kirkon ovi auki, voi poiketa sisään.

Helluntain virressä 125 lauletaan:

”Kosketa minua Henki, kosketa kirkkaus. Anna elämälle suunta ja tarkoitus.

Kosketa Jumalan Henki, syvälle sydämeen, sinne paina hiljaa luottamus Jeesukseen.

Rohkaise minua henki, murenna pelkoni. Tässä maailmassa osoita paikkani.

Valaise Jumalan Henki, silmäni aukaise, että voisin olla ystävä toisille.

Kosketa minua Henki, Herätä kiittämään, sinun lähelläsi armosta elämään.”

Hyvää Helluntaita!

Meillä on aihetta juhlaan!

Siunausta alkavaan kesään ja onnea sekä siunausta valmistuneille!

Johanna Pesonen
Kasvatuksen kappalainen, Anjalankosken srk.