Sana sunnuntaiksi

Pelottava loiste — hyvä kosketus

11.6.2017 4:00

Kolminaisuuden päivän jylhät raamatunkohdat korostavat Jumalan pyhyyttä ja tutkimattomuutta. Silti me jokainen saamme myös tuntea, että Jumalan on Jeesuksessa meitä hyvin lähellä, veljenä. Helluntain lahjana me saamme myös kuulua kirkkoon, kristittyjen joukkoon ja olla siinä mukana omine lahjoinemme ja sellaisina kuin olemme.

Jobin kirjassa luemme (luku 37)
Pohjoisesta tulee kultainen hohde,
pelottava loiste ympäröi Jumalaa.
Kaikkivaltiasta me emme voi tavoittaa.
Hän on voimallinen,
hänen on oikeus, hänen on vanhurskaus.
Koskaan hän ei tuomitse väärin.
Sen tähden ihmiset pelkäävät ja rakastavat häntä.
   
Kun kokoonnumme kristittyinä, aloittaa pappi usein tunnuksella: ”Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen”. Kolmiyhteinen Jumala voi kuulostaa vähän vieraalta, mutta läheisempi sen merkitys on, kun muistamme, että Hän on luoja, Hän on lunastajamme ja Hän pyhittää meidät ja kirkkonsa. Hyvyydestä kertoo Jeesuksen hyväksyvä katse. Armoa ja rakkautta voimme kokea kun lähimmäinen on tullut avuksemme. Yksi kolmessa, kolme yhdessä.
Pieni nelivuotias istui takapenkillä, kun perhe oli lomamatkalla. Yhtäkkiä vanhemmat alkoivat kuunnella mitä lapsi lauloi. Sanat oli opittu seurakunnan päiväkerhossa. ”En ole nähnyt Jumalaa, en tiedä miltä Hän näyttää. Mutta sen tiedän varmasti: Hän on luonut kaiken. En ole nähnyt Jumalaa en tiedä, miltä Hän näyttää. Mutta sen tiedän varmasti:Hän on hyvä meille”. Vanhemmat jatkoivat ajomatkaa hymysuin.

Kirsi Hämäläinen
Elimäen kirkkoherra