Sana sunnuntaiksi

Etsikkoaikoja

20.8.2017 4:00

Raamattu puhuu siitä että kaupungeilla ja alueilla voi todella olla myös omat etsikkoaikansa.

Olin Korialta tulossa Mahdollisuus Muutoksen -tapahtuman jälkeen autolla kohti Kouvolaa. Meitä oli kaksi ihmistä autossa. Yhtäkkiä taivaalla näkyi uskomaton juttu. Pienet pilvet olivat muodostaneet pilvi pilveltä symmetrisenmuotoisen sanan. Se oli kuin tekstiviesti Jumalalta. Ihmetys oli suuri, kun taivaalla luki ”wanted” (etsintäkuulutettu).

Ymmärrykseni avattiin käsittämään, kun kyselin viestin syytä. Jumala halusi etsintäkuuluttaa kaikki lähialueen ihmiset. Hän antoi minun ymmärtää, että neljä vuotta tapahtuman jälkeen olisi erityistä etsikkoaikaa. Silloin tulisi rukoilla, että esimerkiksi kampanjan kirjan lukeneet saisivat selvyyden Jumalan mahdollisuuksista ja halusta auttaa meitä kaikkia.

Kristittyjen ja IRR-tv:n yhdessä toimittamalla kampanjalla oli Jumalan erityinen siunaus. Voisiko joku kaivaa kirjan vielä esille? Löytyisikö aikaa rukoilla? Voisiko joku vielä alkaa keskustella muitten kanssa, ovatko he löytäneet jotain uutta: oppineet rukoilemaan ja saaneet rukousvastauksia.

Aika on varmasti edelleen meidän kristittyjen yhdessä löytää syvempää yhteyttä keskenämme: keskinäisen rakkauden todistuksena. Netistä voi vielä katsoa myös kirjan todistuksista: http://www.mahdollisuus.fi/stoorit/

Yksilöiden kohdalla puhutaan, että Jumala erityisesti haluaa lähestyä jokaista kahdesti tai kolmesti. Meidän on parasta tajuta, ettei usko ole jotain jonka ihminen voi ottaa kuin hyllyltä, milloin haluaa. Jumala itse vetää meitä puoleensa ja antaa meille kutsunsa kautta mahdollisuuden löytää uskon salaisuuden.

Jos joku ei ota vastaan Jumalan antamaa kutsua ajallaan ,on kuitenkin vielä jonkinlainen mahdollisuus kaivata, rukoilla, etsiä, käydä sanan kuulossa. Jumala voi vielä armahtaa kaipaavaa etsijää.

Kun Jumala puhuttelee meitä Raamatun sanalla tai muulla tavalla, sydämemme lämpenee ja pehmenee ottamaan Jumalan sanan ja lupaukset vastaan. Raamattu huomauttaakin siitä, ettei meillä saisi olla kova sydän, joka luopuu elävästä Jumalasta.

Tänään voit tutkia sydäntäsi onko siellä Jeesuksen ja Pyhän Hengen antamaa lämmintä tekstiviestiä: Found — löydetty!

Kyösti Finér
Kouvolan seurakunnan lähetyspastori