Kouvolan uusista valtuutetuista vain seitsemän ilmoitti kampanjoivansa yli 3000 eurolla

25.4.2017 5:00
Kuva: Sari Tauru

Kouvolan uusista kaupunginvaltuutetuista kokoomuksen Jani Heikari, Sinikka Rouvari ja Miia Witting, SDP:n Harri Helminen ja Risto Kuisma, kristillisten Vainio Vesa ja Kouvolan sitoutumattomien Marja-Terttu Nuorivuori ilmoittivat käyttävänsä vaalikampanjaansa rahaa 3 000—4 999 euroa.

Tiedot ilmenevät Kouvolan Sanomien vaalikoneesta.

Vähiten kampanjaansa ilmoitti satsaavansa rahaa yhdeksän valituksi tullutta ehdokasta. Alle 500 euron budjetilla olivat liikkeellä SDP:n Henna Hovi, keskustan Maija Lehtomäki ja Janne Wall, vihreiden Jenni Aikio, perussuomalaisten Jari Käki ja Jari Lindström, kristillisten Johanna Pyötsiä ja Arto Sahamies sekä vasemmistoliiton Jorma Liukkonen.

Kuisma ja Wall ovat jo tehneet virallisen vaalirahoitusilmoituksen. Kuisma käytti kuntavaaleihin 3 649 euroa, josta oman rahan osuus oli 2 869 euroa. Ilmoituksensa mukaan hän sai 280 euroa tukea puolueyhdistykseltä ja 500 euroa tukea muilta tahoilta.

Wallin kampanja maksoi 924 euroa, toisin kuin hän alustavasti arvioi. Ilmoituksesta ilmenee hänen käyttäneensä kampanjointiin vain omia varojaan.

Heidän lisäkseen viisi valtuutettua on tehnyt Valtiontalouden tarkastusvirastolle vaalirahoitusilmoituksen. Ilmoitus pitää jättää 12. kesäkuuta mennessä.

Tarkastusviraston ohjeiden mukaan alle 800 euron jäävää vaalirahoitusta ei tarvitse eritellä.

Satumiia Masalin