Unelmia ja koulutehtäviä

Elämässä pitää kokeilla kaikkea uutta. Koin tilaisuuteni tulleen, kun eräs opettajista kyseli halukkaita bloggaamaan Kouvolan Sanomiin. Tässä blogissa kirjoittelen opiskeluarjestani ja sen herättämistä ajatuksista.

Opiskelen Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa (Kyamk) Johdon assistenttityön ja kielten koulutuslinjalla. Ajelen lähes päivittäin Kotkasta Kouvolaan Kasarminmäen kampukselle. Yhtään ei kaduta, vaikkakin välillä pohdin missä vaaleanpunaisten lasien tehtaalla olen tämän päätöksen tehnyt.

Valmistuin ylioppilaaksi vuonna 2008 ja olen ollut siitä asti aktiivisesti työelämässä. Noin kaksi vuotta sitten alkoi kuitenkin tuntua, että tämä ei ihan riitä. Mielessä pyöri enemmän ja enemmän ajatus ”jostakin muusta”. Ongelma syntyi siitä, etten tiennyt mitä se jokin muu olisi.

Siitä se ajatus sitten lähti.

Kiitos avomieheni siskon, sain tietää Johdon assistenttityön ja kielten koulutuslinjasta ja tässä sitä ollaan! Tässä koulutuslinjassa minua kiinnosti kielten lisäksi mahdollisuus monipuolisuuteen. Tutkintonimikkeen mukaan minusta tulee liiketalouden Tradenomi, mutta JA-koulutus antaa minulle eväät hyvin monipuolisiin työtehtäviin. Opiskelukin pysyy mielenkiintoisena aihepiirien ollessa niin laajat.

Kiehtovaa, kuinka ennen itselle tärkeät asiat muuttuvat täysin unelmia tavoitellessa. Huoleton ”tienaaminen” ja vapaa-ajan aikatauluttomuus vaihtuivat äkkiä arkeen, jossa liiasta työnteosta seuraa rahan sijasta sanktioita ja kotona odottava deadline viidakko jatkaa kasvamistaan. Lopussa kiitos seisoo. Onneksi myös matkan ajalle löytyy piristystä. Näiden kahden opiskeluvuoteni aikana olen nimittäin saanut harjoittaa vatsalihaksiani (tuloksia odotellessa) naururomahdusten muodossa useammin, kuin koskaan ennen! Kiitos tästä kuuluu saman mielisille omien unelmiensa tavoittelijoille, joita koulukavereiksi kutsutaan.

Äkkiä kaikki tuntuu sen arvoiselta, kun siirryt huonon huumorin kerhossa seuraavalle oppitunnille hekottaen ja kikattaen niin, ettei ilma kulje ja kylkiin sattuu.

En malta odottaa syysloman loppumista ja nauruterapian alkamista.

Terveisin

Laura Häkkinen
Opiskelee toista vuotta Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa Johdon assistenttityön ja kielten koulutuslinjalla.

Jätä vastaus