KAUPALLINEN YHTEISTYÖ | Kauppakeskus Veturi

Veturi tuo veroeuroja Kouvolaan

18.4.2017 13:44

Kaakkois-Suomen monipuolisin ja suurin kauppakeskus Veturi on lunastanut sille asetetut odotukset. Helppo saavutettavuus ja asiointi sekä runsas kauppa- ja palvelutarjonta ovat saaneet asiakkaat tarttumaan ostoskutsuun. Kauppakeskusjohtaja Jari Koistinen korostaa, että Veturi lähti ensisijaisesti vastaamaan kouvolalaiseen ja alueelliseen kysyntään.

– Kävijä- ja myyntimäärien kehitys osoittavat meidän onnistuneen tavoitteessamme. Tämän lisäksi Veturi on tunnettu laajalti Kouvolan ulkopuolella ja vetää paljon asiakkaita lähimaakunnista.

Koistinen viittaa Kouvolan kaupungin teettämään imagotutkimukseen, jossa Veturi oli KooKoon ja Tykkimäen rinnalla kaupungin merkittävin tunnettuuden lisääjä. Veturin menestys tukee omalta osaltaan Kouvolan elinvoimaisuutta ja näkyy aina tärkeissä rahavirroissa.

– Ostamiseen käytetyt eurot jäävät oman kotiseudun hyväksi ja niitä valuu tänne myös muualta. Tämä on meidän kaikkien kaupunkilaisten etu.

TUHTI TYÖLLISTÄJÄ

Veturin toimintaperiaate on käyttää aina paikallisia yhteistyökumppaneita, kun se on osaamisen ja palvelujen tarjonnan myötä mahdollista. Tämä näkyy Koistisen mukaan esimerkiksi kunnossapidon, logistiikan, toimitilarakentamisen ja markkinoinnin saralla lukuisana joukkona välillisiä työpaikkoja.

– Kauppakeskus tarjoaa työtä suoraan 650 henkilölle, joten olemme suuri työllistäjä seudulla ja kaupungille kertyy tätä kautta merkittävästi henkilötuloveroa. Maksamme lisäksi noin 700.000 euroa kiinteistöveroa vuodessa.

Paikallisuus on vahvasti läsnä myös kauppakeskuksen myymälöissä. Markkinointipäällikkö Monica Kuusinen kertoo, että paikallisten yrittäjien osuus Veturin myymäläalasta on reilu kolmannes. Lähes puolet liki 80 myymälästä toimii yrittäjävetoisesti.

– Pitää muistaa, että monet kansainväliset ketjut toimivat paikallisen yrittäjän voimin. Ja Veturin päissä olevat isot ankkuriyritykset K-Citymarket ja K-Rauta ovat vastuullisesti kouvolalaisten yrittäjien harteilla.

KOTIMAISTA KAUPPAA

Koistinen ja Kuusinen eivät lämpene ajoittain kuumana käyvään keskusteluun kaupunkikeskustan ja kauppakeskusten välisestä köydenvedosta. Molempia ja kaikenkokoisia palveluita tarvitaan kehittämään aluetta ja pitämään koko Kouvola vireänä.

Kuusinen kaivaa faktat esiin ja ne kertovat, että Veturi toi avautuessaan 35 täysin uutta toimijaa Kouvolan seudulle, kun taas keskustasta lopetti vain muutama yritys. Hyvällä syyllä voi sanoa, että Veturi on tältä osin lisännyt palvelutarjontaa seudulla.

– Sijoittuminen vetovoimaisiin ja asiakasvirroiltaan riittävän suuriin kauppakeskuksiin on kaupanalan yrityksille ja ketjutoimijoille tänä päivänä puhtaasti strateginen valinta.

Veturin vapaiden liiketilojen osuus on tällä hetkellä noin 1,5% vuokrattavasta pinta-alasta. Luku on valtakunnallisestikin arvioiden erittäin pieni. Puheet venäläisen ostovoiman mahdista joutavat nekin Koistisen mielestä taka-alalle.

– Veturin positiivinen kehitys on tapahtunut kotimaisin ja alueellisin voimin. Kotimaan matkailijoilla, alueen vapaa-ajan asukkailla ja liikkuvilla ostajilla on toki oma merkityksensä.

KAUPPAKESKUS VETURI

- Avattu: 13.9.2012
- Myynti 2016: 119,5 miljoonaa euroa
- Kävijät 2016: 3,2 milj. asiakasta
- Työllistää suoraan 650 henkilöä sekä satoja palveluntuottajia välillisesti
- Myyntiala: 48.000 neliömetriä
- Kokonaisala: 68.000 neliömetriä
- Liikkeitä 77, joista yrittäjävetoisia 38
- Vapaat liiketilat: 1,5 prosenttia myyntialasta
- Pysäköintipaikat: 1 800 kpl
- Tontti: 14 hehtaaria
- Omistaja: Mercada Oy, Suomi

Kooltaan Suomen 10. suurin
kauppakeskus 2016. Keskiostos
tällä hetkellä Suomen suurin.

 

                                                      KAUPPAKESKUS VETURI 

                                                           Tervasharjunkatu 1
                                                           45720 Kuusankoski
                                                     www.kauppakeskusveturi.fi