Napakoiden julkaisuperiaatteet

Napakat-palsta on tarkoitettu yleiseen, yhteiskunnalliseen keskusteluun, joten yksityishenkilöiden välisiä viestejä ei pääosin julkaista.

Virkamiesten, poliitikkojen ja muiden julkisuuden henkilöiden arvostelu on sallittua, mutta kritiikin on oltava perusteltua. Pelkkää ilkeilyä ja mustamaalaamista sisältävät viestit karsitaan. Samat periaatteet pätevät, kun napakat kohdistuvat yleisönosastoon nimellään kirjoittaneisiin tai lehdelle haastattelun antaneisiin henkilöihin.

Kaikenlainen mainonta ja markkinointi on kielletty. Julkaisematta jätetään myös viestit, joiden paikka on maksullisilla ilmoituspalstoilla, kuten ilmoitukset kadonneista ja löytyneistä esineistä.

Jotain ihmisryhmää loukkaavia, uskonnollisiin näkemyksiin liittyviä tai sisällöltään käsittämättömiä viestejä ei julkaista.


Toimitus käsittelee viestit oikeakielisiksi. Jos kirjoittaja on selvästi tarkoittanut käyttää murretta tai puhekieltä tyylikeinona, kieliasu voidaan jättää ennalleen. Toimitus voi muokata viestejä esimerkiksi poistamalla kirosanoja tai rasistisia viittauksia, mutta viestien asiasisältöä ei muuteta.

Mikäli sama henkilö lähettää useita viestejä samasta asiasta, toimitus valitsee niistä parhaaksi katsomansa. Jos samalta lähettäjältä tulee viestejä eri aiheista, niistä julkaistaan pääsääntöisesti yksi päivässä.

Joskus keskustelu jostain aiheesta muuttuu jankutukseksi, toisin sanoen viestien vaihto jatkuu pitkään eikä uusia näkökulmia enää tule esiin. Silloin toimitus voi päättää keskustelun lopettamisesta.

Ohjeet

Näppäile tunnus KO NAPAKAT ja sitten viestisi, loppuun nimimerkkisi, ja lähetä numeroon 13 355. Palvelu toimii DNA:n, Elisan, Saunalahden, Soneran ja TeleFinlandin liittymissä. Yhden viestin hinta on 1,10 euroa. Viesti ei saa olla yli 200 merkkiä pitkä.

Luetuimmat kolumnit

Luetuimmat mielipidekirjoitukset

Luetuimmat pääkirjoitukset

Keskustelu

Lukijalta

Napakat

Lukijoiden kuvat