Mainos: Kymenlaakson Sähkö Oy

Kymenlaakson Sähkö elää lähellä asiakkaidensa arkea, mutta pyrkii samalla vastaamaan toimillaan globaaliin ilmastohaasteeseen. Se haluaa olla myös hyvä työpaikka työntekijöilleen.

Uusiutuvan energian tuotantoon vahvasti siirtynyt Kymenlaakson Sähkö satsaa työntekijöidensä hyvinvointiin ja koulutukseen.

Asmo Karvinen kertoo mielellään lisää kesätyömahdollisuuksista Kymenlaakson Sähköllä. ”Inspiroivaan työyhteisöömme voi tulla avoisin ja iloisin mielin.”

Mainos | Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa sähkötekniikkaa opiskellut Asmo Karvinen, 30, tuli Kymenlaakson Sähköön kesätyöntekijäksi vuonna 2013.

”Seuraavan talven tein firmaan osa-aikaisesti tuntitöitä. Kesällä 2014 palasin kesätöihin ja kehittämissuunnitelman pariin.”

Homma jatkui diplomityön tekemisellä. Sen ohella Karvinen teki muitakin töitä energiayhtiölle. Kun diplomityö oli valmistumaisillaan, firman entinen yleissuunnitteluinsinööri ilmoitti jäävänsä eläkkeelle.

”Minua kysyttiin hänen tilalleen ja vastasin kyllä”, Karvinen sanoo.

Vuonna 2020 hän eteni sisäisen haun myötä Kymenlaakson Sähköverkko Oy:n kehityspäälliköksi.

”Monipuolinen paikka työskennellä. Työyhteisö on todella hyvä ja kollegat hienoja. Saan olla näkemässä, mitä alalla tapahtuu ja tuomassa uusia asioita firman käytöntöihin.”

Asmo Karvisen ura on ollut nousujohteinen ja vauhdikas. Kehityspäällikkö vinkkaa, että sähkölinjojen alla on turvallista myös hiihdellä.

Kohti hiilineutraaliutta

Toimitusjohtaja Aku Pyymäen mukaan Kymenlaakson Sähkö on satsannut henkilöstön hyvinvointiin.

”Sairaspoissaolot ovat vähäisiä ja vaihtuvuus pientä. Haluamme sitouttaa ja kouluttaa henkilökuntaamme. Meillä on jopa 40 vuoden mittaisia työsuhteita.”

Yhtiö on onnistunut pyrkimyksissään. Siitä kertovat hyvät tulokset henkilöstötutkimuksissa ja sijoitukset Suomen innostavimmat työpaikat -kyselyssä.

Elimäen pääkonttorissa työskentelee nelisenkymmentä henkilöä, ja lisäksi reilut parikymmentä on Kotkassa myynnin ja asiakaspalvelun parissa.

Energiatoimittajana Kymenlaakson Sähkö on lähellä ihmisten arkea, mutta samalla yhtiö pyrkii vastaamaan toimillaan globaaliin ilmastohaasteeseen.

”Teemme työtä, jolla on merkitystä. Ilman sähköä yhteiskunta ei pyöri, mutta energiaa täytyy tuottaa hiilineutraalisti. Olemme luopuneet fossiilisilla polttoaineilla toimivista tuotantolaitoksista ja investoineet tuuli- ja vesivoimaan. Yli 90 prosenttia sähköntuotannostamme on hiilivapaata”, Pyymäki sanoo.

KSOY Studiossa Aku Pyymäki ja Kimmo Ohtonen keskustelevat vastuullisuudesta ja sen merkityksestä yhtiön toimintaan. Studion löydät osoitteesta ksoy.fi/studio 

Uusia osaajia haussa

Enonkoskelta kotoisin oleva, Savonlinnassa lukion käynyt ja Lappeenrannassa opiskellut Karvinen on juurtunut työnsä myötä Kymenlaakson.

”Koti on tällä hetkellä Kotkassa, etelämmäksi on tultu koko ajan.”

Kymenlaakson Sähköverkko Oy on Suomen yhdeksänneksi suurin sähköverkkoyhtiö. Kesäksi etsinnässä on muutama harjoittelija. Myös diplomityöntekijää tarvitaan, ja rekrytointeja on tehty vakinaisen henkilökunnankin puolella jo kuluvana vuonna.

”Verkkopuolella tarvitaan hyvä opintopohja ja sähköverkkoympäristön tuntemusta. Työ meillä on paljolti itsenäistä, vaikka ympärillä onkin tukena hyvä tiimi”, sanoo Karvinen, jonka vastuulla on valitun diplomityöntekijän ohjaaminen.

”Inspiroivaan työyhteisöömme voi tulla avoisin ja iloisin mielin.”

Energia-alalle? Toimi nyt!

Kymenlaakson Sähkö etsii myös diplomityöntekijää, joka tarkastelee työssänsä sähkönjakeluverkon suojausten nykytilannetta ja pohtii muuttuvan tilanteen tarpeita. Haku on voimassa 21.2. asti. Klikkaa tästä lisätietoa.

Kesätyöpaikoista tietoa täältä

Tutustu uratarinoihin

www.ksoy.fi