Kaikkea grillauksesta kodin rakentamiseen – Kymenlaakson K-Raudoista saat tarvikkeet sekä ammattilaisen apua niin pieniin kuin isoihinkin projekteihin

Mainos | Vaikka liikkeet ovat osa isoa valtakunnallista ketjua, löytyy jokaisen takaa kauppias, yrittäjä, joka yhdessä henkilökuntansa kanssa toteuttaa kauppakohtaista liikeideaansa ja tekee kauppapaikasta näköisensä.

– Yhteisellä tekemisellä sekä markkinoinnilla pystymme tavoittamaan ja tarjoamaan asiakkaillemme entistä parempaa palvelua, kauppiaat Merja Karhu ja Tuomas Kotisalo kertovat.

Asiakaspalvelua rautaisella kokemuksella

K-Rauta Kouvolan kauppiasyrittäjällä, Merja Karhulla, on kunnioitettava 25 vuoden ura alalla. Hänet on saanut pysymään Kouvolassa alueelliset haasteet sekä mahdollisuudet. Merja vastaa sekä Inkeroisten että Veturin K-Raudoista.

– Asiakaslähtöisyys on aina ollut menestystekijämme, ja se näkyy vahvasti kauppakohtaisessa liikeideassamme ja asiakastyytyväisyydessä. Kuuntelemme ja kehitämme aktiivisesti toimintojamme niin tuoteryhmien kuin palveluidenkin saralla.

Ammattitaitoinen asiakaspalvelu varmistetaan jatkuvalla kouluttautumisella ja yhteisillä tavoilla toimia. Karhu työllistää vakituisesti lähes 40 henkilöä.

– Kouvolan ja Inkeroisten henkilökunta koostuu hyvin eri ikäisistä alan ammattilaisista, se on rikkaus. Nuoret kausityöntekijät tuovat mukavaa freesausta porukkaan ja avaavat uusia näkökulmia tuoreilla ajatuksilla, Karhu kertoo.

Vuodet lisänneet valinnan varaa

Rautakaupan ala on muuttunut vuosien aikana paljon. Varsinkin tuotetarjonta, valikoimat ja materiaalit ovat kehittyneet. Kauppakeskus Veturin tilava myymälä on tarjonnut tähän hyvät puitteet.

– Rakentamisen tiukentuneet määräykset ovat kasvattaneet tuoteperheitä ja asettaneet uusia vaatimuksia myös töiden tekemiselle. Olemmekin kehittäneet erilaisia palveluja vastaamaan asiakkaan tarpeisiin. Esimerkiksi rakentamiseen liittyvät määräykset vaativat yhä useammin ammattilaisen laatimat suunnitelmat rakennusvalvontaan sekä sertifioidun asentajan. Koulutetut Remonttimestarimme pystyvät auttamaan asiakkaan projektissa suunnittelusta toteutukseen saakka.

Kouvolan sekä Inkeroisten K-Raudoissa kauppiaan vahva sisustustausta näkyy. Erityisesti pintamateriaaleissa on aina riittänyt valinnan varaa.

– Olemme olleet muun muassa laattavalikoimallamme edelläkävijöitä Kymenlaaksossa, Karhu kertoo.

Jos jotain tehdään, se tehdään asiakaslähtöisesti, tehokkaasti ja ammattitaitoisesti. Monipuoliselta grillaus-osastolta löytyy tuttuja brändejä useaan käyttötarpeeseen.

– Weber-merkin edustuksen osalta olemmekin Weber Premium- kauppias ja se takaa, kaikki tarpeellinen on heti hyllystä saatavilla tai tilattavissa.

Karhu kertoo myös, että uusimpana trendinä pitsauunikauppa käy kuumana ja tavaraa menisi enempi kuin sitä myytäväksi on saatu.

– Ihmiset satsaavat nyt kotiin ja mökkeilyyn. Haluamme olla ajan hermolla vastaamalla kysyntään. Seuraamme markkinoita sekä alan trendejä ja reagoimme toiveisiin nopeasti.

Tulevassa Merja näkee jälleen mahdollisuuksia, kuten näki kauppiasuransa alussa. Koronan vauhdittama digiloikka tuntuu rautakaupan arjessa ja esimerkiksi sisustussuunnittelijan työssä.

– Sisustussuunnittelu on ollut vuosia yksi käytetyimmistä palveluistamme. Aiemmin suunnittelijamme ideoivat asiakkaan kotona. Nyt voimme hyödyntää Teams- ja videoyhteyksiä kotikäyntien sijaan, jos asiakas niin toivoo. Tilavassa myymälässä on turvallista asioida ja unelmoida lopputuloksesta edelleenkin.

Tavoite olla kumppani eri elämäntilanteissa

Kotkan K-Rauta on Kotisalolle ensimmäinen kauppa, jossa hän toimii itse yrittäjänä. Pieksämäeltä kotoisin oleva, Turun ja Loimaan kautta Kotkaan edennyt 33-vuotias tradenomi on ehtinyt työskennellä rautakaupan alan monipuolisissa tehtävissä kymmenen vuoden ajan. Kotkaan hän muutti vaimonsa ja alle vuoden ikäisen poikansa kanssa juuri ennen joulua. Kaupunki oli heille tuttu vain mökkimatkan ohitse vilahtavasta kyltistä. Nyt tuoreet kotkalaiset haeskelevat jo sopivaa omakotitalotonttia seudulta. Uusi kotikaupunki on tullut tutuksi luonnossa liikkuen.

– Eteisessä on aina retkeilykengät valmiina odottamassa sopivaa hetkeä.

Rautakaupan alalla Tuomasta kiehtoo kokonaisuuksien palvelu, asiakkaan apuna voi olla suunnittelun alkumetreiltä projektin viimeistelyyn.

– On todella hienoa päästä toteuttamaan asiakkaiden haaveita todeksi, liittyivät ne sitten sisustuksen päivittämiseen, laiturin korjaamiseen tai oman kodin rakentamiseen.

Kauppiasvastuuseensa Tuomas suhtautuu innolla. Hän uskoo voivansa tuoda osaamisellaan lisäarvoa. Päätavoitteena tuoreella yrittäjällä on kehittää palveluja entisestään.

Ensitöikseen Kotkassa Kotisalo kysyi asiakkailta toiveita. Vastausten perusteella piensisustusosasto tulee jatkossakin säilymään ja ruuanlaiton sekä grillauksen tuotevalikoimaa kasvatetaan. Hän myös hankki kaupalle pakettiauton parantaakseen kotiinkuljetusmahdollisuuksia.

Tuotteiden esillepano on tärkeää, ja opasteita onkin myymälässä lisätty.

– Asiakkaille tulee tarjota tilaa kierrellä osastoja rauhassa. Selkeämmät opasteet auttavat löytämään samaan tuoteryhmään kuuluvat tuotteet helpommin.

Hän korostaa henkilökunnan merkitystä kaupan menestystekijänä. Yhtenä joukkueena tavoitteetkin saavutetaan. Ammattilaisasiakkaat arvostavat osaavaa ja joustavaa yhteistyökumppania. Onnistumisista iloitaan yhdessä.

– Haluamme olla niin kuluttaja- kuin myös yritysasiakkaillemme luotettava kumppani, jolta saa kattavasti kaikki tarvittavat palvelut, asennuksista rahoituspalveluihin, Kotisalo kertoo. – Kaikissa elämän eri tilanteissa.

Kauppiaan tavoittaa myymälästä arkipäivisin.

– Hihasta saa tulla aina nykäisemään, hän hymyilee.

K-Rauta Kotka, Jumalniementie 5, Kotka, p. 044 790 0900

https://www.k-rauta.fi/myymalat/kotka

K-Rauta Kouvola, Kauppakeskus Veturi, Tervasharjunkatu 1, Kuusankoski, p. 029 030 4200

https://www.k-rauta.fi/myymalat/kouvola

K-Rauta Inkeroinen, Meijerinkuja 2, Inkeroinen, p. 057 445 290 https://www.k-rauta.fi/myymalat/inkeroinen

Lue lisää