Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syksyn hauskin musikaali Lahden kaupunginteatterissa

Something Rotten! Jotain mätää! saa ensi-iltansa 3.9.2022 Lahden kaupunginteatterin suurella näyttämöllä.

Mainos – Tämä musikaali on syvä rakkaudenosoitus koko lajityypille eli musikaaleille sekä samalla lempeästi parodioiva tarina musikaalien maailmasta, kuvailee ohjaaja Ilkka Laasonen syksyn musikaalin erityispiirteitä. - Se leikittelee monilla tutuilla sävelillä ja näytelmillä ja lähtöasetelmakin on tuttu: teatterin näyttämölle on löydettävä hitti!

Musikaalista tulevaisuuden hittituote

Perän veljekset, Retu ja Ruune, tuskailevat renessanssiajan Lontoossa teatterinsa rahahuolten kanssa. Vetonaula olisi keksittävä, sillä muuten Retu Perän johtama teatteri jää armotta draaman kultasormena mainetta niittävän William Shakespearen varjoon. Epätoivoisena Retu ottaa yhteyttä erikoislaatuiseen ennustajaan, joka näkee näyn: tulevaisuudessa teatterin vetonaula on musikaali! Haaveissaan Retu näkee näkyjä upeista musikaalinumeroista, mutta käytännön kokeilut tuottavat hullunkurisia tuotoksia. Perän veljekset ryhtyvät kehittämään visiotaan ja samalla kaikkien aikojen ensimmäistä musikaalia. Unelma upeista musikaalinumeroista elää, koska kukkomaisen yleisön suosikin Shakespearen menestys ja ihailu ovat liikaa onnistumisesta haaveilevalle Retulle.

Eikä musikaalia ilman rakkautta. Nuoremman veljeksen Ruune Perän monivaiheista rakkausseikkailua seurataan kuin Romen ja Julian tarinaa ikään!

Visuaalista näyttävyyttä ja tarttuvaa musiikkia

Lavastaja Pekka Korpiniitty ja pukusuunnittelija Sari Suominen ovat luoneet musikaalin Something Rotten! Jotain mätää! monitasoisen maailman 1590-luvun lopun Lontooseen, jossa on hauskoja viitteitä nykypäivään asti. – Tanssinumerot siirtyvät vapaasti ajassa lähemmäs tätä päivää, kertoo koreografi Jyri Numminen.

– Tanssi- ja laulunumerot ovat upeita, onhan lavalla 20 esiintyjää sekä kymmenhenkinen orkesteri.

Alkuperäinen käsikirjoitus on Karey Kirkpatrickin ja John O'Farrellin, musiikki ja laulujen sanat Karey ja Wayne Kirkpatrick, loistelias, riimittelevä suomennos tuttuun tapaan Mikko Koivusalon ja musiikin sovituksesta, laulujen harjoituttamisesta ja orkesterista vastaa musikaalivelho Antti Vauramo.

Vaikkei tuntisi Shakespearea, niin voi bongailla musikaaliviittauksia, henkilöitä, tapahtumia, kohtauksia, viittauksia muista teoksista ja musikaaleista. Tai voi vain heittäytyä elämyksen vietäväksi. Musikaali on tuore (ensi-ilta Broadwayllä 2015), eikä sitä ole esitetty Suomessa kuin kerran, vuonna 2021 Seinäjoella kesäteatterissa.

Iloisesti aikakausia sekoittava musikaali on järjettömän hauska, laadukas ja viihdyttävä show!