Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ymmärrätkö nuorisokieltä? – Testaa taitosi Kouvolan Sanomien visassa!

Tiedätkö tämän paikan Kouvolassa? Lounas upeassa miljöössä ei ole vain lajin harrastajien etuoikeus – KoskiGolf on avoinna kaikille

KoskiGolf Kuusankoskella on paljon muutakin kuin suosittu 18-reikäinen golfkenttä. Se pitää sisällään ravintolan, jossa munkit leivotaan joka aamu itse, monipuolisen kotiruokabuffetin seitsemänä päivänä viikossa sekä upeat puitteet niin yritysten kuin yksityishenkilöiden tilaisuuksiin.

Mainos | KoskiGolfille käännyttäessä vierellä kiemurteleva Kymijoki ja molemmin puolin kumpuilevat vihreät kentät koivikkoineen johdattavat alun perin vanhan maatilan pihapiiristä ja pelloista rakennetulle Eerolan golfkentälle. Vaikka parkkipaikalla puretaan golfkärryjä, tarjoaa KoskiGolf paljon muutakin.

– Meille kaikki ovat tervetulleita viihtymään ja viettämään aikaa. Futisgolfkenttä ja frisbeegolfrata ovat vapaassa käytössä, ja golfia pääsee kokeilemaan laajalla harjoittelualueella. Välineitäkin saa lainaan kysymällä, kertoo KoskiGolfin toimitusjohtaja Mika Niinimäki.

Vehreyden keskellä säältä suojassa

Ravintolana toimivan vanhan kivirakennuksen remontti valmistui keväällä. Tilaa on jatkettu lasitetulla verannalla, joka tuo ulkoterassin ja sisätilat saumattomasti yhteen.

Mika katselee verannalta avautuvaa näkymää viheriölle. Vasemmalla kimmeltää Kymijoki. Avattavat lasit monipuolistavat käyttöä sekä moninkertaistavat ravintolan asiakasmäärän.

– Ulkona mutta säältä suojassa, kuvailee ravintolapäällikkö Sari Laitinen uutta tilaa.

Sari palasi Eerolaan muutaman vuoden tauon jälkeen. Uusi alku keskellä vanhan, sokkeloisen ravintolan remonttia antoi mahdollisuuden vaikuttaa lopputulokseen.

– Kaikki pinnat ja huonekalut uusittiin. Kokonaisuus on saanut kiitosta asiakkailta, hän hymyilee.

Ravintola palvelee kaikkia, pukeutumiskoodia ei siis tarvitse pelätä.

Lounasbuffet on katettu maanantaista sunnuntaihin kello 11–15. Monipuolisen salaattipöydän lisäksi tarjolla on aina keitto sekä lämmin ruoka. Lounastarjonta löytyy verkkosivuilta sekä osoitteesta ruokapaikka.fi. Sari kertoo, että lauantaisin ja sunnuntaisin lounaalla on lisäksi pientä viikonloppuextraa.

– Laadukas ja maistuva kotiruoka on selvästikin houkutellut uusia asiakkaita, Mika sanoo tyytyväisenä.

Ravintolan keittiö on avoinna heti aamulla kello kahdeksan. Sari kertoo, että siihen mennessä on ehditty nostaa ensimmäiset munkit sokeroitavaksi. Vakioasiakkaille paikan päällä leivotut munkit ovat jo muodostuneet klassikoksi. Keittiö ottaa asiakkaiden toiveet vastaan herkällä korvalla.

– Pyrimme mahdollisuuksien mukaan toteuttamaan asiakkaiden toiveita. Tänä vuonna olemme kasvattaneet esimerkiksi Novelle-juomavalikoimaamme. Myös yksittäisiin toiveisiin pyrimme reagoimaan nopeasti. Esimerkiksi maanantaina kysytty proteiinipatukka löytyykin hyvin todennäköisesti jo keskiviikkona valikoimista.

Lounasajan ulkopuolellakaan ei tarvitse jäädä nälkäiseksi. Esimerkiksi burgeria ja klubileipää saa joka ilta kello kuuteen saakka keittiön ollessa auki, ja myöhemminkin, jos tilaa annokset valmiiksi ennen keittiön sulkemista.

– Kavereiden kanssa frisbeegolfaamaan tulevat voivat esimerkiksi tilata burgerit, käydä heittämässä kierroksen, ja tulla nauttimaan ruuasta ennalta sovittuna aikana – vaikka keittiö olisi jo ehtinyt sulkea, Mika kertoo.

– Erikoisruokavalioiden kanssa toimimme samoin. Keittiöstä on aina mahdollista tilata esimerkiksi maidoton ja gluteeniton kasvisleipä, jonka valmistamme asiakkaan toivomaan aikaan, Sari jatkaa.

Suunnitelmissa ympärivuotinen toiminta

Häät, synttärit, valmistujaiset, tyhy-toiminta, kokoukset. KoskiGolfin tilat tarjoavat vaihtoehtoja jokaiseen tilaisuuteen ja tarpeeseen – jopa parin sadan hengen juhliin.

Pihapiiristä löytyy niin saunatilaa kuin kokoustilaakin. Tunnelmallinen tallinvintti taipuu moneen tarkoitukseen. Kaikki muut tilat ovat ympärivuotisessa käyttömahdollisuudessa, ainoastaan tallinvintti on kylmä – mutta sekin on vain yksi rajoite. Jokaiseen tilaisuuteen on saatavilla catering omasta takaa.

– Kokouskahveista kokonaisvaltaisempiin ruokailutarpeisiin, kaikki on saatavilla. Myös talvikaudella, Sari kertoo.

Nyt kun ravintolan tilat ovat valmiit, suunnitelmissa on järjestää myös yleisötapahtumia. Heinäkuun 15. päivän stand up -ilta saa todennäköisesti ensi kesänä seurakseen muitakin kaikille avoimia, viihdepainotteisia illanviettoja.

– Toimintaa ideoidaan ja kehitetään koko ajan. Tarkoitus on, että jossain vaiheessa palvelumme pyörivät ympäri vuoden, Mika sanoo.

Toimitusjohtajan ajatukset ovat jo tulevassa pikkujoulukaudessa. Ravintolan remontti mahdollistaa näköalapaikan hyödyntämisen myös talvikuukausina. Tallinvintti olisi oivallinen paikka joulumyyjäisille.

Mikan haaveissa on myös hakea lupaa omalle laiturille, joka mahdollistaisi veneilijöiden visiitit ravintolan antimien äärelle. Se odottaa vielä aikaansa.

Mika kertoo usein aamuvarhaisella pyöräilevänsä kentän ympäri maisemia samalla ihaillen ja Sari kuvailee aamuvuoron maagista hetkeä:

– Se tunne, kun on hiljaista ja astun keittiöstä verannalle katsoen tätä vehreyttä. Samanlainen tunne, joka saattaa vallata esimerkiksi kesämökillä, aamulla kun avaat oven ja katsot ulos. Herkistävä ja voimaannuttava tunne.