Koodarin koti on Kouvolassa

Kouvolan ydinkeskustassakin toimistoa pitävän Punos Mobilen ovi on avoinna uudelle koodarille. Punoslaisten työnkuva räätälöidään työntekijöiden toiveiden ja osaamisen mukaan.

Mainos | Aamut alkavat Punos Mobilella tiimien sisäisillä aamukahveilla, joissa käsitellään edellisen päivän projektien tilannetta ja katsastetaan alkavan päivän tehtävät. Työpäivä jatkuu sovelluskehittäjillä asiakastapaamisilla tai projektiin rauhoittumisella. Kouvolan toimistolla on myös sovellusylläpitotiimin jäseniä, jotka ovat asiakkaiden tavoitettavissa sähköpostitse sopimusten mukaisesti. Työpäivän aikana kollegoilta voi pyytää konsultaatioapua Slack-pikaviestisovelluksella.

Myyntijohtaja Ville Mettälän työpäivä alkaa hänen oman valintansa mukaisesti varhain aamusta tilannekatsauksella. Hän kertoo oman roolinsa muuttuvan yrittäjänä tilanteesta toiseen – ja nauttii suuresti tästä vaihtelevuudesta omassa työssään. Työn parhaiksi puoliksi hän mainitsee asiakkaat, joille he löytävät tiimin kanssa asiakkaan tarpeen mukaisen teknologiaratkaisun tukemaan asiakkaan liiketoimintaa parhaalla mahdollisella tavalla. Toisena asiana hän nostaa esille punoslaisten yhteishengen. Työpäivää piristetään toisinaan GIF-animaatioilla ja vapaa-aikaa vietetään välillä yhdessä esimerkiksi kuntosalilla, sählyn merkeissä, afterworkeilla tai tietokonepelejä pelaten.

Punos Mobilen ammattilaiset

Mettälä kuvailee osaavan ammattilaisen tunnuspiirteiksi kyvyn ymmärtää asiakasta ja asiakkaan liiketoimintamallia, jotta ammattilainen voi toteuttaa asiakkaan liiketoimintaa kasvattavan sovelluksen teknologian keinoin. Mettälän mukaan osaava ammattilainen ei keskity ainoastaan kliiniseen työn suorittamiseen vaan perehtyy prosessien taustoihin ja osaa tehdä myös itsenäisesti oikeita ratkaisuja kuunneltuaan ensin aktiivisesti asiakkaan suunnitelmia.

Punoslaisista useimmat ovat taustoiltaan ammattikorkeakoulun tai yliopiston käyneitä tietotekniikan ammattilaisia. Muodollinen pätevyys antaa Mettälän mukaan hyvän pohjatiedon kehittäjälle, mutta koulutodistusta tärkeämpänä hän pitää lahjakkuutta alalle ja vahvaa halua kehittyä devaajana. Uudet punoslaiset saavat aina kattavan perehdytyksen Punos Mobilella käytettäviin ohjelmistoihin ja muihin teknologioihin huolella. Perehdyttäminen punoslaisuuteen ei ole yksipuolista talon tapojen opettamista, vaan molemminpuolista tutustumista. Uutta työntekijää haastatellessa käydäänkin aina dialogia siitä, mitä tarjottavaa uudella osaajalla on ja mitä hän haluaisi tehdä punoslaisena.

Aidosti työntekijälähtöinen

Punos Mobile on organisaatiomalliltaan matala ja aidosti työntekijälähtöinen yritys. Työntekijät pääsevät vaikuttamaan yrityksen toimintatapoihin aina johtoryhmään asti kiertävillä vuoroillaan. Jokaisen työntekijän tehtäväpolku räätälöidään alkukeskustelun pohjalta työntekijän toiveen mukaiseksi, mutta työnkuvaa voidaan helposti muokata työntekijän toiveesta säännöllisten kehityskeskusteluiden pohjalta.

Mettälä kertoo, ettei Punos Mobile mene raha edellä toiminnassaan – heillä työntekijöiden hyvinvointi on rahaa tärkeämpää. Tehtäviä voidaan myös kierrättää sisäisellä rotaatiolla tarvittaessa yhteistyössä toisten työntekijöiden kesken. Punos Mobile ajattelee kaikessa toiminnassaan työntekijöidensä parasta. Punoslaiset viihtyvät työssään erinomaisesti, sillä yrityksen kymmenen toimintavuoden aikana vain muutama on halunnut lähteä muualle.

Kouvolalainen välttää pendelöinnin

Tietoteknologia-alan työpaikat ovat suurilta osin pääkaupunkiseudulla Suomessa. Etätyöt ovat tulleet jäädäkseen ja hybridimalli alkaa vakiinnuttaa paikkaansa työelämässä normaalina käytäntönä. Kouvola sijaitsee niin lähellä Helsinkiä, että vitsikkäästi voidaankin puhua Kouvolasta osana Itä-Helsinkiä, junalla matka vie vain reilun tunnin. Pääkaupunkiseudun poikittaisliikenteessä ruuhkaan voi kulua aikaa helposti tätäkin enemmän.

Kouvolassa asuva saa pääkaupunkiseudun hintatasoa pienemmällä rahalla suuremman asunnon itselleen ja pääsee halutessaan lähemmäs luontoa. Kouvolassa asuvan ei tarvitse pendelöidä säännöllisesti Helsinkiin, ellei itse niin halua, sillä Punos Mobilen toimistot sijaitsevat Kouvolassa ja Helsingissä. Työntekijä voi itse valita mieluisemman toimiston sijainnin lähityöpäivilleen. Mettälän mukaan Kouvolasta löytyy kaikki tarvittava elämiseen ja asumiseen.

Ura Punos Mobilella?

Punos Mobile tarjoaa paikan marinoituneelle osaajalle tai lahjakkaalle mid-level-tason koodarille. Punos Mobile ei ole etsimässä yksisarvista, joka tekisi viiden ihmisen edestä töitä. Halutessasi keskustella urasta punoslaisena, luethan ensin lisätietoja osoitteesta punosmobile.com/koodarinkoti/.

Punos Mobilella ihmiset toteuttavat asiakkaiden unelmia mobiili- ja web-sovelluskehitysten parissa. He toteuttavat asiakkaiden tarpeiden mukaisen tuotteen tai palvelun asiakkaan visiosta toimivaksi mobiili- tai web-sovellukseksi. Punos Mobile työllistää tällä hetkellä 11 henkilöä, jotka työskentelevät Kouvolan tai Helsingin toimistolla valintansa mukaisesti etätyöpäiviensä vastapainona.

Mitä koodari tekee?

Koodari kääntää liiketoiminnalliset tarpeet ohjelmistoiksi, automaatioiksi tai sovelluksiksi kirjoittamalla ihmisen käyttämän kielen tietokoneen kielelle.

Mikä devaaja?

Devaaja on suomalaiseen tekstiin vakiintunut epävirallinen käännös englanninkielisestä sanasta developer, jolla tarkoitetaan yleisesti (ohjelmisto)kehittäjää.

Klikkaa tästä rekrysivulle!