Lukijalta | Kymsote on oikealla tiellä

Me veronmaksajat ja Kymsoten asiakkaat saimme taannoin Kouvolan Sanomista lukea kaksi mielenkiintoista ja kerrankin hyvää uutista Kymsotesta. Toinen oli uutisointi kotihoidon ulkoistamisesta ja toinen mielipide rekrytointifirman palveluista.

Kymsote on oikealla tiellä tunnustamalla tosiasiat: mitä ei voi itse hoitaa, annetaan muiden tehdä asiat paremmin.

Kotihoidon siirtämis- ja rekrytointimallia kannattaa laajentaa muihinkin kuntayhtymän palveluihin. Tällä kevennetään veronmaksajien kuormaa ja hoitohenkilöstön fyysistä ja henkistä ahdistusta.

Meille ”asiakkaille” on aivan sama, kuka ja mikä taho asioita hoitaa. Me menemme Kymsoten luukulle eikä meidän tarvitse tietää palvelun lopullista tuottajaa. Maksamme edelleen verojen kautta kuntayhtymälle emmekä yksityisille yrityksille, jotka ovat liikesuhteessa Kymsoten kanssa. Vaikka Kymsote ulkoistaisi kaikki toimintonsa, se on kuitenkin vastuussa asiakkaille eli meille veronmaksajille.

Toimitusjohtaja, palveluketjun johtajat ynnä kymmenet muut kallispalkkaiset viskaalit, älkää jättäkö tätä hyvä ideaa puolitiehen, vaan pistäkää ulkoistamisiin vauhtia kaikilla mahdollisilla alueilla.

Olette omissa selvityksissänne huomanneet, että ”ostopalveluissa on selvästi joustavampaa työvoimaa ja johtamista, pienemmät palkkakustannukset ja sairauspoissaolot, hallinto ja työnjohto kevyempää sekä hankinnat, liikkuminen ja muut kulut pienempiä”.

Pentti Salin, Myllykoski

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka