Lukijalta: Pääsiäinen tuo toivon kouvolalaisellekin

Koronavirus pyörittää ja samalla sulkee maailmaa. Tämä näkyy Kouvolankin katukuvassa. Maski päässä saa kauppakeskuksissa kulkea rauhassa, kun ei tuttujakaan tunnista.

Uutisvirta on aika yksipuolista niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti.

Koronanumeroita ei mikään voi ohittaa. Moni ei enää jaksa niitä seuratakaan. Teho-osastojen kapasiteetista uhataan karsia muiden vakavienkin sairauksien hoitoa. Yhteiskunnan rajaamistoimet tukahduttavat elämää. Pahinta on pelko. Epävarmuus hallitsee niin hallitustamme kuin maailmaakin. Jotakin hyvääkin on. Moni rokotettava on saanut aikaa vaikka pääsiäissanoman pohdintaan.

Pitkäperjantaina Jeesuksen orjantappurakruunun piikit olivat koronarokotepiikkiä paksummat (lat. korona = kruunu). Tuon tuskaliaan kruunun kantajan vaikutus on korona-aikanakin voimassa ja kestää sen jälkeenkin. Valitettavasti liian moni on kieltäytynyt elämää suojelevasta ilouutisesta.

Maamme henkinen selkäranka on köyristymässä. Vaikuttaa, että noita-akka lentelee loitsuineen muulloinkin kuin pääsiäisaikana. Suomi-ukko tuskailee, ettei edes pääsiäisenä ole tilaa kukkoilla. Se yrittää kuitenkin kähisten kiekua, että löytyykö enää maalaisjärkeä maassamme. Sitten ääni selkenee ja kuuluu: Suomi tarvitsee henkistä ja hengellistä herätystä.

Elämää luovaa kristillistä uskoa kannattaa pyhinä etsiä.

Pääsiäisen sankari, Jeesus, ei tullut kouvolalaisia tuomitsemaan vaan pelastamaan. Asukkaat ovat kaupungin suurin voimavara. Asukkaiden hyvinvointi on haaste. Pitkäperjantai on englanniksi Hyvä Perjantai. Sen sanoma ei ole kevyt, mutta paras. Jokaiselle kuuluu syntien sovitus ja lupaus yltäkylläisestä, muttei helposta elämästä. Ehdollisiin lupauksiin ei ilman Jeesuksen vastaanottamista ole automaattista sisäänpääsyä. Lisäinfoa löytyy pääsiäispyhinä Johanneksen evankeliumin 3. luvusta.

Kirkkorakennusten kiinniolo ei Raamatun ilosanomaa vesitä.

Jeesuksen antama elämä on etsimisen arvoinen. Ilmaista tarjousta ei kannata ohittaa. Hinta on maksettu Golgatan keskimmäisellä ristillä. Tarjouksen vastaanottovastuu on meillä. Tähänkin Jumala on luvannut antaa halukkaalle voiman. Pääsiäisiloa lukijalle!

Hannu Hurri

lääkäri, Kouvola

Kommentoi