Pääkirjoitus: Uimahallivuorojen jako perheille oli toivottu päätös Kouvolan kaupungilta – Hyvistä keksinnöistä kannattaa pitää ääntä korona-aikana

Aapo Mentula

Kouvolan kaupunki aloittaa ensi maanantaina 12. huhtikuuta kokeilun, jossa kaupunkilaiset voivat varata uimahallin ja uimahallin kuntosalin oman perheen käyttöön. Varausaika on 1,5 tuntia ja hinta 17,5 euroa. Kahden viikon kokeilussa ovat mukana kaikki Kouvolan uimahallit.

Varaukset täytyy tehdä ensi perjantaina 9. huhtikuuta uimahallien puhelinnumeroihin, jotka löytyvät Kouvolan kaupungin nettisivuilta. Perheellä tarkoitetaan kokeilussa ydinperhettä ja isovanhempia.

Jo ennen ensimmäistäkään varausta vaikuttaa siltä, että kokeilu osuu maaliinsa. Kouvolan Sanomien aiheesta kirjoittama juttu on kerännyt hyvin lukijoita. Lisäksi lehden Facebook-sivuilla aiheesta tehty päivitys on tavoittanut moninkertaisen määrän silmäpareja keskivertopäivitykseen nähden. Päivitystä on tykätty, kommentoitu ja jaettu ahkerasti. Nykyajan somekäyttäytymiseen nähden poikkeuksellista on myös se, että uutinen on otettu vastaan pelkästään positiivisin äänenpainoin.

Näiden ennusmerkkien valossa on päivänselvää, että perjantaina uimahallien puhelimet tulevat soimaan taukoamatta. Kouvolalaisten kannattaa varautua siihen, että jokainen halukas ei välttämättä saa vuoroa.

Kaupunkia on syytä kiittää siitä, että kokeilua yritetään. Tilojen siivoaminen on varmasti mietityttänyt etukäteen. Nyt suhteellisen pienellä vaivalla kouvolalaisille saadaan piristystä ja liikuntamahdollisuuksia. Kouvola ei voi ottaa kunniaa keksinnöstä yksin, sillä ensimmäisenä kokeilun aloitti lasten uimataidon heikentymisestä huolestunut Padasjoki. Moni kunta on kuitenkin ehtinyt hylätä idean jo ennen kokeilua liian hankalana.

Korona-aika vaatii yritysten lisäksi myös julkistoimijoilta jatkuvaa hereillä oloa ja kekseliäisyyttä. Opetus- ja kulttuuriministeriö jakoi viime viikolla korona-avustuksia urheiluseuroille. Koko maassa tukea tilamaksuihin ja henkilöstökuluihin haettiin yhteensä 20 miljoonaa mutta myönnettiin vain 1,9 miljoonaa euroa.

Näinä aikoina kaikki käyttökelpoiset ideat kouvolalaisten liikunnan lisäämiseksi on syytä ottaa iloiten vastaan.

Kommentoi