Pääkirjoitus: Riku Rönnholmin valinta Kymiringin johtoon on luonteva siirto – Iitin kunnan näkökulma huomioidaan taatusti jatkossakin yhtiön toiminnassa

Aapo Mentula

Iitin kunnanjohtajan Riku Rönnholmin valinta Kymiringin toimitusjohtajaksi on luonteva siirto kaikkien osapuolten kannalta.

Rönnholm on yhtiölle tuttu mies, koska hän on istunut Kymiringin hallituksessa vuodesta 2017. Kymiring saa Rönnholmista kesäkuun alussa johtajan, joka tietää, mihin hän ryhtyy. Johtajapaikan täyttäminen omasta hallituksesta tuskin tuo yhtiöön hirveästi uutta ajattelua, mutta vakautta se lisää.

Rönnholmin seitsemän vuotta kestäneen kunnanjohtaja-ajan kuluessa Iitti on ollut mukana suurissa hankkeissa kuten Kymiringissä, Kimolan kanavassa ja maakunnan vaihdossa Kymenlaaksosta Päijät-Hämeeseen.

Kouvolan Sanomien Iitin kuntapoliitikoille tekemän soittokierroksen perusteella valtuustoryhmien mielipiteet Rönnholmista vaihtelevat suuresti. Monien mukaan hän on jättänyt itsestään sovittelevan, rauhallisen ja tunnollisen kuvan. Jotkut ovat epäilleet, onko Rönnholm ollut viime vuosina täysillä mukana Iitin kehittämisessä. Vastauksista tulee sellainen käsitys, että Rönnholmilta olisi kaivattu näkyvämpää keulakuvan roolia.

Mielipiteisiin on varmasti vaikuttanut se, että kunnanjohtaja on hakenut useita tehtäviä muista kunnista. Rönnholm itse on kuvaillut hakuja luonnolliseksi urakierroksi. Kymiringiin siirtymistä hän kutsuu ainutkertaiseksi mahdollisuudeksi.

Kun Rönnholm aloittaa toimitusjohtajana iittiläiset tietävät ainakin sen, että kunnan tarpeet ja mahdollisuudet tiedostetaan Kymiringin päivittäistoiminnassa. Yhteydenpidon yrityksen ja Iitin välillä luulisi tällaisen nimityksen jälkeen toimivan erittäin hyvin.

Seuraavalta kunnanjohtajalta iittiläiset poliitikot toivovat paljon. Soittokierroksen perusteella uuden johtajan halutaan olevan näkyvä, aktiivinen ja innokas mutta myös järkevä taloudenpitäjä.

Iitin viime vuosi oli taloudellisesti hyvä ennen kaikkea valtion koronatukien ansiosta. Uuden kunnanjohtajan on jatkettava tarkkaa kulukuria.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka