Lukijalta | Uimahallisuunnitelmat etenevät vauhdilla – Tehdään uusi uimahalli Kouvolan urheilupuistoon, silloin samalla kyydillä pääsisi harrastamaan montaa eri urheilulajia

Kouvolan kaupunki aloittaa uuden uimahallin hankesuunnittelun ja kaavoituksen syksyllä. Rakennussuunnittelu käynnistyy ensi vuoden alussa.

Kaupunki on varannut uuden uimahallin suunnitteluun 350 000€ tämän vuoden budjettiin ja 150 000€ ensi vuodelle.

Ajatuksena vuonna 2018 kaupungin tekemässä päätöksessä on, että uuden hallin valmistuttua urheilupuiston halli suljetaan, ja loput olemassa olevat hallit suljetaan niiden elinkaaren päätyessä.

Jokusen vuoden päästä Kouvolassa olisi siis vain yksi halli.

Mielestäni peruspalvelut pitää säilyttää kaikkien saatavilla. Käsittääkseni uimahalli on erittäin tärkeä palvelu kansalaisille vauvaiästä ikäihmisiin.

Jos kerran on ainut ja oikea ratkaisu tehdä uusi halli, ehdottaisin, että se tehtäisiin urheilupuiston vuonna 1964 valmistuneen ja 1995–96 kunnostetun hallin yhteyteen, joka myös kunnostettaisiin. Onhan se mielestäni jo suojeltava kohde.

Hallin takana on runsaasti kaupungin omistamaa metsämaata. Sinne mahtuisi runsaasti parkkitilaa. Kävelymatkan päässä olisivat myös kuntopolut, urheilukenttä, jäähalli ja monta koulua.

Ehdottamassani mallissa olisi myös se hyvä puoli, että useampihenkinen perhe voisi kulkea samalla kyydillä ja kukin mennä haluamansa urheilulajin pariin ilman, että tarvitsisi ajella ympäri kaupunkia.

Tehdään keskustan tuntumaan liikuntapaikkakokonaisuus, mutta säilytetään Inkeroisten ja Valkealan hallit, ja tuetaan Korian Puustellin hallia jatkossakin.

Juha Kontkanen