Lukijalta: Varuskuntakaupunki on aktiivisten kaupunki – Varuskuntien työntekijät ja asevelvolliset kannattaisi muistaa myös Kouvolan viestinnässä ja markkinoinnissa

Kouvola on Suomen suurin varuskuntakaupunki. Tämä on kaupungillemme arvokas voimavara. Kouvola on sijaintinsa puolesta sotilaalle mitä mainioin paikka asua; Kouvolassa olevien puolustusvoimien hallintoyksiköiden lisäksi palveluspaikkoja on päivittäisen työmatkan päässä Haminassa, Lappeenrannassa, Mikkelissä ja Lahdessa. Myös Helsinki on sopivan matkan päässä niin, että töissä voi käydä vaikka junalla.

Lisäksi laajentuvat etä- ja hajatyömahdollisuudet tuovat joustavuutta koti- ja työelämän yhteensovittamiseen. Sotilas voi asua perheineen Kouvolassa, mutta käydä viikoittain töissä esimerkiksi Kajaanissa tai Helsingissä.

Kouvolan uuden visuaalisen markkinointi-ilmeen ydinviesti on ”aktiivisten kaupunki”. Kouvolalle varuskuntakaupungin status tarkoittaa, että kaupungissa työskentelee satoja parhaimmassa ja aktiivisimmassa vaiheessa uraansa olevia sotilaita ja siviilejä. Kaupungin keskustan ja liikenneyhteyksien kautta kulkee vuosittain tuhansia nuoria palvelustaan suorittavia varusmiehiä, jotka saavat näin kuvan Kouvolasta. Nämä työntekijät ja asevelvolliset kannattaa muistaa myös Kouvolan kaupungin viestinnässä ja markkinoinnissa.

Puolustusvoimissa työskentelee paljon korkeasti koulutettua henkilöstöä ja työnkuvaan kuuluu, että urapolulla palveluspaikkakunta voi vaihtua useita kertoja. Monelle Kouvola saattaa olla paikka, jossa oma työura alkaa. Perheen perustamisen myötä osa kaipaa pysyvyyttä, vaikka oma palveluspaikka saattaisikin muuttua. Tällöin tehdään päätöksiä siitä, mihin pysyvämmän kodin haluaa perustaa.

Voisiko se olla Kouvola, josta käsin on mahdollista tavoittaa aika monen paikkakunnan palveluspaikat?

Ketään ei houkutella asukkaaksi ja kodinrakentajaksi toteamalla, että Kouvola tarvitsee hyviä ja uusia veronmaksajia. Korkeaa koulutusta vastaavaa palkkaa saavia riivaa jo sietämättömän korkea marginaaliverotus.

Moni laskee vertailuja siitä, kuinka paljon enemmän jää käteen pääkaupunkiseudun kuntien kuntaveroprosenteilla verrattuna Kouvolan vastaavaan. Veronkorotusten tiellä jatkaminen heikentäisi tilannetta edelleen. Vertailu ei kannusta rakentamaan kotia Kouvolaan esimerkiksi tilanteessa, jossa palveluspaikkakunta muuttuukin pääkaupunkiseudulle.

Elinvoima ja kasvu voimistuvat siellä, minne tuotteliaat yksilöt päättävät ja haluavat suunnata. Työteliäillä ja koulutetuilla ihmisillä on aina vaihtoehtoja ja kyky vaikuttaa siihen, minne haluavat elinpiirinsä rakentaa.

Kouvolalle varuskunta tarkoittaa työpaikkoja ja elinvoimaa. Sijainniltaan erinomainen kaupunkimme voi kehittyä ja kasvaa, kun hyödynnetään kaikki varuskuntakaupungin statukseen liittyvä potentiaali. Tätä edesautetaan kohtuullisella verotuksella sekä oikein kohdennetuilla ja järkevästi tuotetuilla palveluilla. Yhtä lailla kuin ne ovat vetovoimatekijöitä varuskunnan väelle, arvioi kuka tahansa yksityisen ja julkisen puolen työntekijä näitä asioita miettiessään tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Kouvolan ei tule tyytyä olemaan pelkkä palvelus- ja ohikulkupaikkakunta, vaan kotikaupunki!

Markus Vertanen

Kuntavaaliehdokas, kokoomus (sit.)

Kommentoi