Lukijalta: Hallituskriisi pandemian ”loppumetreillä”

Keskusta kyseenalaisti hallituksen yhteisen työllistämispolitiikan. Näin ollen kaikki muut hallituspuolueet tietenkin maksavat myös hintaa sen kannatuksen menettämisestä oppositiolle. Ja ennen kaikkea vastuunkantaminen valtion asioista, käy nyt tiukasti pääministeripuolueen harteille.

Kun taas ovat vaalit tulossa, niin keskustan ainoaksi mahdollisuudeksi jäi näköjään kyseenalaistaa hallitusyhteistyön ohjelma. Melkein nähtiin kahdet vaalit. Eli oliko kuntavaalien siirto järkevää ? Ei ollut! Kun on ilmeisesti tätä pelin paikkaa koko ajan jollain puolueella. Aikaahan on vielä toista kuukautta seuraavalle hallituksen kompuroinnille.

Keskusta näki oivan mahdollisuuden iltalypsyyn ja sitä myötä tietenkin kannatuksensa mahdollisen nousun. Jos keskusta olisi saanut täysin tahtonsa läpi riihessä, niin se mahdollisuus siihen on kuitenkin vähäinen.

Persuilla kun on niin iso lento nyt päällä, että sitä ei sammuta kepun kikat.

Kukaan tuskin kaksi kuukautta sitten ajatteli, että hallituksen puoliväliriihessä saataisiin vielä hallituskriisi aikaiseksi. Yllättävää ei ollut, että keskusta on joutunut tähän liemeen aikaisemminkin. Sanontahan kuuluu: kepu ei petä koskaan, vai oliko se, että ”kepu pettää aina”. Puolueen kannatus on hieman heikko nyt ja jotain piti tehdä. Annika Saarikolla ei siis ollut muuta vaihtoehtoa, kuin kyseenalaistaa hallitustyö.

Se mikä tässä tässä kaikessa tuntuu vähän vastenmieliselle, niin noin vuosi sitten Sanna Marinia ja muita hallituksen naisministereitä vuoronperään kehuttiin koronapandemian hyvästä hoidosta, ja olivat keskenään kaikki sulassa sovussa.

Todettakoon näin, että meillä Suomessa onneksi osataan hoitaa tällaiset pandemiakriisit melko loistavasti ja vähin vaurioin. Jos tilannetta vertaa vaikka länsinaapuriimme Ruotsiin, jota aina kehutaan, että siellä osataan ja otetaan sieltä mallia.Nyt ei tarvinnut ottaa mallia, kun meillä oli omasta takaa viisaita ihmisiä asioita hoitamassa.

Pandemia ei ole vielä ohi, mutta hyvää vauhtia menossa ohi. Kyllä meillä ihmisillä on lyhyt muisti ja olemme tietenkin myös erittäin vaativaisia.

Onko sittenkin niin, että tyytyväisyys on kehityksen jarru? Rahaa on nyt tuhlattu melkoisesti, joten ehkä nyt on taas säästämisen aika.

Ilkka Sarpola, Kuusankoski,

kuntavaaliehdokas, sd.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka